Langrenn

Denne mannen vurderer å si nei til verdenscup

Petter Eliassen har fått klarsignal, men ennå ikke bestemt seg for om han vil til Kuusamo.

Får gå i Finland: Petter Eliassen har fått beskjed av landslagsledelsen om at han kan bli med til verdenscupåpningen neste helg. Eliassen er usikker på om han sier ja.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

BEITOSTØLEN (adressa.no): Femteplass fredag og andreplass lørdag er nok til å sende Petter Eliassen til verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg. Trondheims-mannen, som flyttet til Alta i fjor sommer, har fått et comeback i langrennstoppen etter at han gikk over til å satse på langløp.

Vet ikke hvorfor

— Jeg vet ikke hvorfor jeg er i så god form. Jeg har trent mye staking. Jeg følte meg bra i helga og er spent på om jeg klarer i gå fortere, sier Eliassen til adressa.no.

Eks-landslagsløperen har allerede pratet med landslagssjef Vidar Løfshus og fått beskjed om at det er en ledig plass til ham i Kuusamo. Men trønderen vet ennå ikke om han kommer til å si ja.

— Jeg drar kanskje dit. Jeg må høre med hun hjemme først, sier Eliassen.

Flyttet til Alta

Familien var årsak til at han flyttet nordover. Nå bor han i nærheten av foreldrene til samboer Sigrid Aas. Sammen har de barna Marie og Sondre.

— Det fungerer bedre nå for familien. Det er litt lettere for samboeren når jeg er borte når vi bor nær familien hennes, sier han.

Har ikke tenkt på VM

Dersom han sier ja til å bli med i verdenscupåpningen og presterer like godt der som på Beitostølen i helga, vil Petter Eliassen være en kandidat til VM-plass.

Så langt har han ikke tenkt selv.

— Det ligger veldig langt frem i tid.

Planen var at hans første viktige konkurranse denne sesongen skulle være 13. desember, når langløpscupen starter i italienske Livigno.

Les også

  1. Sportslig leder har ingen forklaring på Northug-smell

  2. Northugs hjelpere får bli med til VM