Langrenn

Russisk storeslem sørget for dobbelt stafettseier i Lillehammer

Norge ble satt ordentlig på plass av russerne på hjemmebane.

Det ble russisk dominans på herrestafetten i Lillehammer.
  • NTB

To fantastiske etapper av Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger sørget for å sende både Norges første- og andrelag ut i tet på ankeretappen. Men både Sergej Ustjugov og Andrej Melnitsjenko på de russiske lagene kjempet seg raskt opp og rykket ifra i siste motbakke.

Verken Finn Hågen Krogh eller Vebjørn Turtveit klarte å gjøre noe med den russiske dominansen. Krogh gikk Norges førstelag inn til tredjeplassen.

Pål Golberg og Hans Christer Holund var også en del av den norske gjengen som tok den siste pallplassen.

Norges andrelag, med Niklas Dyrhaug, Mattis Stenshagen, Simen Hegstad Krüger, og Vebjørn Turtveit, ble nummer fire.

  • LEST DENNE? Enda en russisk langrennsstjerne gravid etter skipresidentens anbefaling
Pål Golberg, Hans Christer Holund og Finn Hågen Krogh på pallen søndag. Også Sjur Røthe var en del av Norges førstelag.

Trio i front

I et jevnt snødekke startet Golberg trygt i front på førsteetappen. Med selskap fra både Russland og Sverige kjørte trioen hardt i front og klarte å skape en luke ned til resten av feltet. Med et godt utgangspunkt overtok Holund stafettpinnen i tet med Russland og Sverige ut på andreetappen.

– Dette er jo litt kjedelig, man trykker ned skia så forsvinner dem bak deg den før de sitter, sa Golberg om snøværet til NRK etter førsteetappen.

Snøværet fortsatte å sette preg på løpet, og Holund fikk en vanskelig oppgave med å gå ifra i et felt som gikk forholdsvis rolig.

Dermed var det stille før stormen da Holund prøvde å rykke ifra i den siste motbakken. Nittedalsgutten lyktes imidlertid ikke med å riste av seg Finland og Russlands andrelag.

To norske lag i tet

Russland og Norge, med to lag hver, hadde godt selskap av både Tyskland, Finland og Sverige på den tredje etappen. Det varte ikke lenge før Krüger og Røthe klarte å skape en luke ned til konkurrentene i nest siste motbakke, hvor kun svenske Jens Burman hang på.

Nordmennene, etterfulgt av svensken, holdt luken inn til veksling og sendte Finn Hågen Krogh og Vebjørn Turtveit ut i tet. Russland med Sergej Ustjugov og Andrej Melnitsjenko var hakk i hæl.

Hele sju lag var med i tetgruppen ut på den siste runden, som til slutt endte med russisk storeslem.

Både Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby sto over søndagens stafett.

(©NTB)

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Lillehammer