Langrenn

Klæbo dropper NM

Johannes Høsflot Klæbo står over NM på ski som starter torsdag.

Johannes Høsflot Klæbo blir ikke å se i NM på Konnerud denne uken. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

  • NTB

Skistjernen skulle opprinnelig gått tre distanser, men 23-åringen bekrefter tirsdag til Adresseavisen at han ikke kommer til å stille til start.

Klæbo (23) hadde en helsvart dag i Oberstdorf lørdag, der han brøt før han var halvveis i 30 kilometer skiathlon. Da hadde han ingen god forklaring på hvorfor det ikke klaffet.

Dagen etter slo Klæbo nådeløst tilbake og vant sprinten.

Kåre Høsflot (morfar) opplyser til avisen at Klæbo ikke føler seg 100 prosent frisk og derfor står over rennene på Konnerud.

«Johannes har vært hos legen i dag og tatt sine prøver, men det tar noe tid før vi har alle svarene. Johannes føler seg ikke 100 prosent etter lørdagens tøffe påkjenning i Oberstdorf, og det er derfor viktig at han får noen dager med roligere belastning for å forsøke å få kroppen på plussiden igjen. Vi må ta hensyn til de signaler som kroppen gir», skriver Høsflot i en kommentar til avisen.

NM på Konnerud starter torsdag og strekker seg til søndag 2. februar.

Torsdag er det 10 km fri teknikk kvinner og 15 km fri teknikk menn, fredag sprint fri teknikk, lørdag 15 km klassisk fellesstart kvinner og 30 km klassisk fellesstart menn, og helgen avsluttes søndag med lagstafett i fri teknikk.

(©NTB)

Les mer om

  1. Johannes Høsflot Klæbo
  2. Eirik Myhr Nossum
  3. Langrenn