Langrenn

Northug på pallen i sesongåpningen

Petter Northug imponerte, men kunne ikke gjøre noe med suverene Martin Johnsrud Sundby.

svp://28736?view=adressa
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Petter Northug åpnet raskest av alle på Beitostølen, men utover i løpet var ingen i nærheten av farten til Martin Johnsrud Sundby på 15 km klassisk.

Men etter et vondt år med svak olympisk innsats, fyllekjøring, tilståelsessak og langdryge forhandlinger med Skiforbundet om en representasjonsavtale, viste Northug bra klasse og ble nummer tre. Han var var 25,8 sekunder bak suverene Johnsrud Sundby.

Petter Northug viste fin form i sesongåpningen.

— Jeg synes han går teknisk godt, sa sa NRK-ekspert og tidligere Northug-trener Morten Aa Djupvik.

- Helt greit

Før start sa Martin Johnsrud Sundby til NRK at han regnet seg blant de som kunne nærme seg pallen. Snakk om å snakke ned egne sjanser.

-Det var helt greit, verken mer eller mindre. Brukbart. Jeg var sykt nervøs, surret og styret før start, men det var sinnsykt digg å gå på ski igjen. Det betyr selvtillit og gode svar på treninga som er gjort. Spent om kroppen har tålt det, men dette var ikke noe verdensmestertakter. Jeg må opp noen hakk, sa den overlegne vinnere til NRK.

Martin Johnsrud Sundby var uslåelig på Beitostølen.

— Neste helg får vi se hvordan resten av verden har trent, men de skal helst ikke ha hvilt en eneste dag, sa vinneren.I fjor dasset Northug rundt og ble nummer 63, nesten to og et halvt minutt bak Martin Johnsrud Sundby som vant da også.

Didrik Tønseth avsluttet fenomenalt og tok annenplassen 2,9 sekunder foran Northug.

På den første offisielle mellomtiden etter to kilometer, var trønderen 4,2 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby. Røa-løperen er ikke kjent som den raskeste starteren. Men fire kilometer senere var Johnsrud Sundby i teten, 2,9 sekunder foran Northug. Deretter bare økte og økte Johnsrud Sundby både til Northug og resten av konkurrentene.

Halvveis hadde også Petter Eliassen passert Northugs tider, men han slet mer på slutten og havnet på femteplass.

Et utropstegn var Per Kristian Nygård som startet veldig tidlig. Hans mellomtider sto seg mot en rekke gode løpere. Nygård, som mistet plassen på Team LeasePlan i vår etter en sesong med svake resultater, endte til slutt som nummer ni, 49,5 sekunder bak Johnsrud Sundby.

Vi kommer tilbake med mer.

Les også

  1. Bjørgen (34): - Jeg er ikke for gammel

  2. Suveren Johaug utklasset Bjørgen

svp://28736?view=adressa

Les mer om

  1. Martin Johnsrud Sundby
  2. Petter Northug