Langrenn

Lagkamerat raser mot TV 2 etter Northug-kritikk: – Det er det absolutte lavmål

Tidligere langrennsløper mener Northug har vært «eksepsjonelt svak» i sommer.

TV2 nyeste tilskudd i sportsredaksjonen sår tvil om Northugs muligheter i OL.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Forrige sesong ble en fiasko for Petter Northug, som måtte ta en pause i verdenscupen like etter sesongstart fordi han var overtrent. VM ble en skuffelse, i alle fall for dem som trodde Northug skulle gjenta suksessen fra Falun.

Les også

Northugs trener nektes OL-akkreditering

Etter sesongen har han satset hardt for å bli klar til OL, men tidligere langrennsløper Christoffer Callesen er langt fra imponert over hva han ser. Det sier han i et intervju TV 2.

– I år har han vært eksepsjonelt svak. Han ser tung og utrent ut, og ikke hengt med i de konkurransene vi har sett. Derfor er jeg litt skeptisk til om Petter skal kunne henge med i de virkelige tunge kapasitetsutøvelsene til vinteren. I sprint tror jeg derimot at saken er en helt annen, der kan han nok fortsatt være i toppen, mener Callesen.

Christoffer Callesen var aktiv langrennsløper, men har lagt opp.
Les også

Konkurrent ødela Northugs stav. Så fikk han dårlig samvittighet.

– Tror ikke Petter vet hvem han er

Svaret fra Northug-leiren var enkelt og kontant etter at TV 2 laget en nettsak av intervjuet.

– Her leverer dere TV 2 sporten. Hvem faen bryr seg om Callesen, skrev Chris Jespersen på Twitter.

Jespersen er ikke lenger med på langrennslandslaget og trener sammen med Northug i OL-sesongen.

Til Adresseavisen utdyper han hva han mener om uttalelsene.

– Jeg har aldri diskutert trening med Callesen, jeg tror ikke jeg noen gang har trent med han. Jeg tviler vel egentlig på om Petter vet hvem han er. At han kan uttale seg om hvordan jeg og Petter trener er det absolutte lavmål. Det er rett og slett dårlig journalistikk, sier Jespersen til Adresseavisen.

Les også

Like etter tapet for Rosenborg fikk Ajax en invitasjon fra Petter Northug

Tvert imot mener han at Northug har trent godt i sommer.

– Jeg kjenner ingen som har trent så mye og så hardt som Petter Northug, han trener helt hinsides hardt. Han var syk da han begynte på Blinkfestivalen og var ikke helt bra da han gikk inn i Toppidrettsveka, men klarte likevel å bli nummer tre. At noen kan si han er i dårlig form etter det er rart, mener Jespersen.

– Han er ikke imponert

Espen Solbakken, nyhetsleder i TV 2, forteller at Callesen er det ferskeste tilskuddet i sportsredaksjonen i TV. Selv om arbeidsoppgavene ikke er spikret enda, kommer han til å være tilknyttet langrennsdekningen til TV 2.

– Jeg regner med at Team Northug vil bruke dette som ekstra bensin og motivasjon for å motbevise påstandene, men dette er vår manns mening om stoda i september. Man kunne alltids ønske at man hadde mulighet til å følge Northug på alle økter, men litt av meningene hans baserer seg på konkurranser han har gått, og der er ikke han imponert, sier Solbakken.

Les også

Petter Northug glad for at han ikke vant: – Det hviler en forbannelse over Toppidrettsveka

Solbakken sier at Callesen nyanserer det en hel del når han sier at det er i tunge kapasitetsløyper at Northug har en del å bevise, og at han stiller spørsmål ved matchingen i treningshverdagen når han står utenfor landslaget. Så meningene hans er basert på treningshverdagen og resultatet, sier Solbakken.

Les også

Petter Northug: – Hvis jeg svarer på det spørsmålet, får jeg nok ikke gå verdenscup i vinter

– Ingen trener så hardt som Petter

Callesen mener at han har gjort en dårlig jobb i sommer, og at sesongen kommer til å bære preg av det. Han peker på at Northug tidligere har vært blant de sterkeste på rulleski tidligere. Jespersen mener at det bare er tull at Petter Northug har gjort en dårlig jobb i sommer.

– Jeg kjenner ingen som har trent så mye og så hardt som Petter Northug, han trener helt hinsides hardt. Han var syk da han begynte på Blinkfestivalen og var ikke helt bra da han gikk inn i Toppidrettsveka, men klarte likevel å bli nummer tre. At noen kan si han er i dårlig form etter det er rart, mener Jespersen.

Les også

Han er Northugs nye mann

– Syk hele tiden

I vinter mistet Petter Northug en viktig sparringspartner og treningskamerat da broren Tomas Northug la skiene på hyllen. Da kom Chris Jespersen inn som en ny del av laget. Det er et samarbeid den tidligere langrennsløperen har liten tro på.

– Jespersen på sitt beste er en av Norges aller beste skiløpere, men problemet hans er at han stort sett er syk hele tiden, så jeg er usikker på hvor mye han kan heve Petter, sa Callesen på TV 2.

Jespersen mener de to løperne samarbeider godt.

– Jobben min blir å roe ned Petter til høsten, han trenger rett og slett å bli bremset. Jeg synes vi samarbeidet godt, sier Jespersen.

Les mer om

  1. Petter Northug
  2. TV 2
  3. Chris Jespersen