Langrenn

Martine Ek Hagen etter comebacket: – Å være med på Farmen ga meg motivasjon

26-åringen var endelig tilbake på startstreken.

Martine Ek Hagen ledet lenge med sitt tidlige startnummer, men ble til slutt nummer 11 fredag. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

  • Erlend Nesje
    Journalist

GÅSBU/OSLO: Martine Ek Hagen gikk inn til en respektabel 11.-plass på 10 kilometeren i NM fredag, drøyt to og et halvt minutt bak vinneren Marit Bjørgen.

– Det var deilig å starte litt på scratch, sier Ek Hagen, som forteller at fredagens renn kan regnes som en del av comebacket hennes.

Les også

Bjørgen-seier etter drama: Slo landslagsvenninnen med 0,2 sekunder

26-åringen har hatt en litt annerledes oppladning til NM. Det var nemlig hennes første renn denne sesongen. Det skyldes både sykdom og deltagelse i et ikke helt ukjent realityprogram.

Ek Hagen er nemlig med i årets sesong av «Farmen Kjendis», som vises på TV i disse dager. Etter vel overstått i NM fredag, sier 26-åringen at TV-programmet skal ha sin del av æren for at hun nå er toppmotivert.

– Da jeg kom hjem fra Farmen var jeg full av motivasjon. For det første møter man mange folk som inspirerer deg, og så er det det å gjøre noe helt annet en periode også. Dessuten fant jeg ut hvor bra man faktisk har det som toppidrettsutøver, sier hun.

I perioden før hun takket ja til å være bonde på TV-skjermen, hadde Ek Hagen hatt en tung periode i langrennssporet. 15/16- og 16/17-sesongen var preget av sykdom og uhell.

Les også

Norsk langrennsprofil reddet opp fra myr av brannvesenet

– Det siste året har gått veldig opp og ned. Jeg hadde en veldig tøff høst i 2016, der jeg måtte reise hjem fra Trou de Ski med sykdom. Så mistet jeg plassen på rekruttlandslaget. Det var kjempetøft, forteller hun.

Også lørdag skal hun konkurrere i NM. På spørsmål om hun nå har som mål å gå seg tilbake i landslagsvarmen er 26-åringen vag.

– Jeg har sluttet å tenke på sånne mål. Det avhenger av så mye annet enn meg, blant annet hvor mange plasser det er. Nå har jeg det kjempefint nå ved å kunne drive med det her, og jeg håper å utvikle meg fremover, sier Ek Hagen.

Les mer om

  1. Tour de Ski
  2. Farmen
  3. NM