Langrenn

Nå diskuterer de Northugs skifremtid

Skitoppene er samlet på Gardermoen, hvor Northug-saken er tema.

VIKTIG MØTE: Skipresident Erik Røste (til venstre) og generalsekretær Stein Opsal på vei inn til skistyrets møte på Gardermoen i ettermiddag.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

GARDERMOEN (adressa.no): Den svært utfordrende Northug-saken er tema når styret i Norges Skiforbund nå sitter samlet på Park Inn Radisson på Gardermoen. Adresseavisen er på plass og vil følge utviklingen utover kvelden.

— Jeg forventer en god debatt, sier skipresident Erik Røste til Adresseavisen.

Les også

Skipresidenten: - Møtet er ikke hemmelig

— Skal få informasjon

Han gikk inn i møterommet sammen med de øvrige styremedlemmene klokken fire i ettermiddag.

SKAL TA AVGJØRELSER: President Erik Røste (nr. 2 fra venstre) og generalsekretær Stein Opsal (helt til venstre) og resten av skiforbundet sitter i møte.

— Regner du med det kommer en avklaring i kveld? - Det får vi komme tilbake til. Vi skal gjennomføre et godt møte. Dere skal få all informasjon etterpå, sier han.

Splittet styre

Hele den norske landslagsmodellen kan stå på spill hvis skistyret velger å gå bort fra vedtaket som ble fattet i fjor.

Det vedtaket sier at landslagsløpere ikke kan profilere sponsorer som er i konflikt med skiforbundets. I og med at Petter Northugs hovedsponsor Coop er i direkte konkurranse med forbundets sponsor Spar, skaper det store utfordringer. Med fjorårets vedtak kan ikke Northug delta i verdenscup og mesterskap kommende sesong så lenge han har Coop som hovedsponsor.

Det var et splittet styre som gikk ut av forrige ukes møte. I kveld fortsetter diskusjonen.

Les også

Holder nytt Northug-møte i hemmelighet

Ordknapp Graff

Kommunikasjonssjef Espen Graff i skiforbundet er også på plass på Gardermoen. Han vil ikke si stort om samtalene.

— Jeg forventer at man kan fortsette prosessen i en krevende sak som mange er opptatt av.

ORDKNAPP: Kommunikasjonssjef Espen Graff i skiforbundet.

Skiforbundet gikk etter VM i Falun ut med beskjed om at alle som ønsker å gå verdenscuprenn neste sesong måtte si ja til landslagsplass. Fristen var 1. mai. De som ikke sa ja innen den tid, ville bli nektet start i verdenscup neste år. Da landslagene ble tatt ut, manglet én opplagt kandidat på listen: Petter Northug. Han har per i dag ingen tilknytning til landslaget, og kan fritt profilere sin private sponsor Coop.

Møterom til 19.00

Adresseavisen har tidligere skrevet at behandlingen av Northug-saken har skapt frustrasjon i landslagsmiljøet, samt at enkelte løpere vil vente med å signere sin avtale med forbundet til situasjonen er avklart.

Søndag kveld ønsket ikke skiledelsen å fortelle om tid og sted for kveldens møte. Erik Røste avkreftet senere at det var ønske om hemmelighold.

Om skistyret går bort fra fjorårets vedtak, kan det få store konsekvenser for den norske landslagsmodellen. Om de holder fast på vedtaket, tyder alt på at Petter Northug ikke får gå verdenscup og Tour de Ski kommende sesong.

Rommet som skiforbundet holder møte i på Gardermoen er booket til klokken 19 i kveld. Hvorvidt saken er avklart innen den tid, er imidlertid uvisst.

— Det er helt umulig å si hvor lenge dette varer, sier Espen Graff til Adresseavisen.

Les også

  1. Jansrud venter ikke på Northug

  2. Toppalpinistene har ikke signert avtale med landslaget

  3. Northug-saken kan skape mer trøbbel

Les mer om

  1. Petter Northug