Langrennstopp om Northug-avtalen: - Livsfarlig å sette frister

Torbjørn Skogstad, leder i langrennskomiteen, håper avtalen med Petter Northug kommer i havn før ferien. Men han tør ikke sette en konkret dato.

INN I VARMEN: Petter Northug, her fra et pressetreff i forbindelse med femmila i Holmenkollen, får muligheten til å gå verdenscuprenn den kommende sesongen.
  • Fredrik Saltbones

Etter at skistyret gjorde helomvending og gikk tilbake på fjorårets ”Northug-vedtak”, ligger alt til rette for at Petter Northug skal kunne gå verdenscuprenn den kommende sesongen.

Det eneste som gjenstår er at skistjernen underskriver representasjonsavtalen. Slik han gjorde før fjorårets VM-sesong.

– Situasjonen er sånn at langrennskomiteen har fått mandat til å inngå tilsvarende avtale som vi hadde med Northug i fjor. Det vi gjør nå er å sjekke om Petter selv vil være med på det, sier langrennskomitéleder Torbjørn Skogstad.

Les også: Advarer Northug mot å bli for grådig

Må signere lignende avtale som i fjor

1. november i fjor underskrev Petter Northug en avtale som var gjeldende under langrennssesongen – fra 24. november til 7. april. Det betydde at Northug ikke kunne profilere sin private hovedsponsor Coop, som er en direkte konkurrent med skiforbundets matvaresponsor Spar, i den perioden.

HÅPER PÅ RASK LØSNING: Torbjørn Skogstad, leder i langrennskomiteen i Norges Skiforbund.

Ifølge Torbjørn Skogstad finnes det heller ikke den kommende sesongen noen åpning for at Northug kan fronte Coop i vintersesongen.– Skistyret har vært veldig tydelig på at avtalen i all hovedsak skal ha samme tidsramme som i fjor. Sesongstarten er jo ikke på samme tidspunkt i år, så det er mulig det blir noen dager forskjell i hver ende, men vi har ikke mandat til å gjøre store endringer, forteller Skogstad.

Ballen er sendt over til Northug-leiren

Nå håper langrennskomitéleder at avtalen blir underskrevet før ferien – som for hans del starter litt ut i juli. Ballen er nå sendt over til Northug-leiren, og langrennskomiteen avventer nå svar fra skistjernen.

Les også

Derfor stemte nordtrønderen mot Northug-vedtaket

Kommentar: Skistyret ga etter på prinsippene

– Vi har oversendt en redegjørelse og forespørsel om de (Northug-leiren) ønsker å være med på dette. Petter selv må bestemme seg for hva han vil. Vi har nå laget en åpning for at han kan være med på tilsvarende vilkår som i fjor. Det er det lengste vi klarer å komme.

– Det er jo en sak av stor interesse, så jo før vi blir ferdig, jo bedre, sier Skogstad.

I fjor dro saken voldsomt ut i tid. Partene sto langt fra hverandre lenge, og til slutt ga skiforbundet Northug frist på å svare innen klokken 23.59 1. november. Avtalen ble signert like før fristen gikk ut.

Northug-manager: — Vil ha langvarig løsning

I år håper Torbjørn Skogstad at man unngår en lignende situasjon.

– Nå har jeg lært at det er livsfarlig å sette datoer. Men vi vil helst ha dette klart før ferien (litt ut i juli, journ.anm), men det er mer et personlig håp enn en frist, sier Skogstad.

Northugs manager Are Sørum Langås sier følgende om situasjonen:

– Vi har ikke satt oss noen tidsfrist for når vi skal komme til en beslutning, men for oss er det naturlig at vi nå setter oss ned med langrennskomiteen for å se om vi kan komme frem til en langsiktig løsning, sier Langås.

Venter på Adecco i arbeidet med å finne ny langrennssjef

I mars offentliggjorde Åge Skinstad at han slutter som langrenssjef i skiforbundet. I august begynner han som regiondirektør i NHO.

Jobben med å finne hans erstatter er i gang for fullt. Bemanningsbyrået Adecco bistår skiforbundet i prosessen og er nå kontakt med akutelle kandidater.

– Vi håper også at dette er klart før ferien, sier Torbjørn Skogstad.

Langrennskomitélederen skal sammen med nestleder Nils Kristian Nakstad gjennomføre intervjuene med kandidatene etter at Adecco har innsnevret feltet.