Johaug måtte justere treningen etter bruddet i hånden

— Har kommet meg veldig godt ut av det som skjedde.

  • Nicholas Bergh

LILLEHAMMER (Aftenposten): Therese Johaug (27) ble presentert med et hinder i sesongoppkjøringen da hun pådro seg et brudd i hånden på en treningsleir i Seiser Alm i juli.

Nå plager imidlertid ikke hånden Johaug lenger.

— Jeg føler absolutt at det ikke har gått ut over treningen. Jeg har måttet justere litt, sier Johaug.

Det bekrefter hun selv på landslagets pressetreff i Lillehammer.

— Nå er jeg i full gang med rulleski og i full gang med treningen jeg hadde planlagt. Jeg føler jeg har fått bruke den perioden til å fokusere på ting jeg kanskje ikke hadde fokusert på. Alt i alt har jeg kommet meg veldig godt ut av det som skjedde.

Les også

Snøvær stoppet Johaugs rekordforsøk

— Ligger ikke etter

Det var i Seiser Alm, Italia i juli at Johaug pådro seg bruddet. Skistjernen falt under en løpetur, tok seg for med venstre hånd og traff en stein. Uhellet resulterte i et lite brudd i mellomhåndens pekefingerben.

Allerede da Norges Skiforbund meldte fra om uhellet var det klart at skaden ville endre – men ikke ødelegge – 27-åringens treningsopplegg.

Løpeturer har latt seg gjennomføre uten problemer. Rulleskiøkter har imidlertid Johaug måttet droppe. Det innebar også at hun mistet Blink-festivalen i Sandnes i månedsskiftet juli-august.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier til Aftenposten at skaden ikke betyr at Johaug ligger etter i treningsarbeidet.

Johaug forventes å gå en fremgangsrik sesong i møte – både fordi hovedkonkurrent og venninne Marit Bjørgen venter barn – men også fordi sesongens to store mål – tourene i Canada og Mellom-Europa – passer henne som hånd i hanske.