Langrenn

Knuste Northug - ble sendt på bomtur til Sverige

Mathias Rundgreen kastet seg på toget etter lørdagens løp på Sjusjøen.

Ufrivillig søndagsfri: Mathias Rundgreen og de andre løperne på Norges 2.lag får ikke gå stafetten i Ulricehamn.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

Rundgreen er mannen som, ifølge Northug-trener Stig Rune Kveen «pissa på» Petter Northug i langrennskongens konkurranse-comeback i norgescupen på Sjusjøen lørdag.

Les også

Ekspert: - Northug står foran sin største utfordring i karrieren

Togtur til Sverige

25-åringen som er en del av rekruttlandslaget, og representerer Byaasen skiklubb, vant 15-kilometeren med drøyt 14 sekunder ned til Martin Løwstrøm Nyenget, mens Northug ble nummer 26 – knappe et og et halvt minutt bak.

Tidlig denne uka fikk Rundgreen beskjed om at han skulle gå verdenscupstafetten for Norges 2. lag i Ulricehamn. Derfor kastet den tidligere stafettverdensmesteren for junior seg på toget etter målgang på Sjusjøen.

Les også

Northug langt bak i sitt første renn på nesten to måneder

Men noe oppgitt må Rundgreen bare konstatere at alle timene på toget endte med at det ble bomtur.

– Det er veldig kjedelig. Vi hadde bare rukket å være her i 8–9- timer, og fikk beskjeden etter frokost, sier han til Adresseavisen.

Landslaget beklager

Årsaken til at Rundgreen og resten av Norges 2. lag må se stafetten på TV, er landslagets manglende kunnskap om regelverket.

Les også

FIS-regler ødelegger for Norge: Må trekke lag fra stafetten

– Løpere må ha under 60 FIS-punkter for å få starte i verdenscupstafett. Christian Nordkvelde har ikke dette, og vi må dessverre trekke Norge 2. Dette er selvsagt svært beklagelig for gutta på laget. I Frankrike før jul, da vår smører Lars Høgnes gikk stafett i La Clusaz, var hverken FIS eller vi klare over denne regelen. Nå er vi det, og forholder oss til det, sier landslagets medieansvarlige Gro Eide.

Rundgreen skulle gjerne gått søndagens norgescup på Sjusjøen i stedet for å være turist i Sverige – men graver seg ikke ned over situasjonen.

– Shit happens. Formen er bra, og det fungerer godt for tida. Planen min fremover er å gå lokale renn neste helg – dersom jeg ikke får muligheten i Falun. Veien får bli litt til mens jeg går fremover nå. Jeg skal se an mulighetene som byr seg, og er klar for å forvalte de sjansene jeg får godt.

Les mer om

  1. Petter Northug
  2. Langrenn