Langrenn

Vilde (18) i tidsdrama da hun ble verdensmester: – Det er helt surrealistisk

Vilde Nilsen (18) var sterkest på 7,5 kilometer langrenn i canadiske Prince George under Para-VM søndag kveld norsk tid.

FEIRER: Vilde Nilsen vant i VM i Canada. Foto: Norges Skiforbund

  • Mats Rydland
    iTromsø

Det var dramatiske sekunder i det Nilsen passerte mållinjen. Det var noe galt med tidtakingssystemet til Nilsen, slik at man ikke fikk opp noen mellomtider i løpet av løypa.

NRKs kommentatorer var avhengige av tekstmeldinger fra personer i skiforbundet ute i løypen for å vite hvordan Nilsen lå an underveis i løpet.

– Trenerne mine hadde fortalt at jeg ledet med fem-seks sekunder i løypen, men da jeg passerte mållinjen kom ikke tiden min opp, så jeg var veldig nervøs, sa Nilsen da hun ble intervjuet like etter løpet.

18-åringen kommer fra Kvaløysletta i Tromsø.

Les også

Skarstein åpnet VM med medalje: – Utrolig kult

GULL-LØP: Vilde Nilsen i sporet i Canada. Foto: Norges Skiforbund

Gleden var imidlertid stor da hun endelig fikk bekreftet at hun hadde vunnet sitt første VM-gull.

– Da de sa at jeg hadde vunnet, var det så surrealistisk. Jeg sto der med laget mitt, alle skrek og var glade. Jeg klemte treneren min. Han er en av grunnene til at jeg står her med et VM-gull, fortalte en glad Nilsen.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg er så stolt av meg selv og laget mitt. En drøm som går i oppfyllelse, strålte skiløperen, som går for Kvaløysletta Skilag.

Nilsen vant 10,3 sekunder foran ukrainske Liudmila Liashenko, mens Oleksandra Kononova ble nummer tre, 42 sekunder bak Tromsø-jenta.

Mandag kveld norsk tid er det sprint, en distanse hun selv karakteriserer som hennes beste. Under Paralympics i Pyeongchang i Sør-Korea i 2018, tok hun sølv på distansen.

iTromsø kåret i 2018 Vilde Nilsen til en av byens fremste idrettsutøvere.

Les mer om

  1. Vilde Nilsen
  2. Langrenn