Langrenn

Rørt Harsem etter knallsterk sprint: - Gikk seg trolig inn på OL-laget

Kathrine Harsem var råsterk gjennom hele sprintkonkurransen, men i finalen ble Stina Nilsson for sterk.

Kathrine Harsem viste styrke under sprinten i Planica.
  • Steffen Stenersen

Stina Nilsson tok rotta på de norske jentene i finalen av dagens sprint, og spurtslo Kathrine Harsem og Maiken Caspersen Falla som tok henholdsvis andre- og tredjeplass.

Kathrine Harsem vant prologen for kvinnene, og var sammen med Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng blant favorittene til topplassering i sprintfinalene i Planica.

Alle de tok seg videre til semifinalene i tillegg til Mari Eide.

I den første semifinalen var det ingen tvil: Falla og svenskenes yndling Stina Nilsson gjorde som de ville, og tok seg enkelt til finalen.

Les også

  1. Northug har investert i eiendom i Trondheim: – Han kan være en døråpner for oss

  2. Har fått svarene som forklarer Northugs sykdomsplager

Men også Kathrine Harsem viste strålende takter i sitt semiheat. Harsem malte konkurrentene i stykker, og gikk alene i mål til en finaleplass. Jessica Diggins tok andreplassen, mens Heidi Weng gikk videre som siste «lucky loser».

– Det er bortimot optimalt hittil av Harsem, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Sprinten i Planica var også den siste sjansen til å vise seg frem for en plass i OL-sprinten. Falla er sikker, mens de tre andre plassene fortsatt er usikre.

I finalen var det Nilsson, Harsem og Falla som tidlig skilte seg ut. Nilsson kjørte den siste svingen aller best, og inn på oppløpet var den svenske jenta utilnærmelig. Nilsson foran Harsem og Falla.

Harsem begynte å tørke tårer allerede før hun var i mål. Det var tydelig at andreplassen betydde mye for den norske jenta.

– Gikk seg trolig inn på sprintlaget til OL der, mente Torgeir Bjørn.

Saken oppdateres

Les mer om

  1. Maiken Caspersen Falla
  2. Kathrine Harsem
  3. Heidi Weng