Langrenn

Svensk superdag på sprinten, men Ingvild Flugstad Østberg dro fra i sammendraget

Det ble trippelt svensk i Canada.

Ingvild Flugstad Østberg under fredagens sprint i Quebec.
  • Marius Dahl

Stina Nilsson har vunnet sprintcupen sammenlagt etter fredagens sprint fristil i Quebec.

Hun vant sprintfinalen i Canada, foran to svenske rivaler. Nilsson ble dømt foran Maja Dahlqvist på fotofinish, mens Jonna Sundling ble nummer tre.

– Det er en svensk maktdemonstrasjon i sprint denne sesongen, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

Kjemper om verdenscuptittelen

Maiken Caspersen Falla var ikke i nærheten og ble nummer fire, ti sekunder bak den svenske spurten.

Hun var eneste norske innslag i sprintfinalen, etter at verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg røk ut på tid i semifinalen.

  • Fikk du med deg denne? Historiske Johannes Thingnes Bø skjønte ikke hva som skjedde: – Helt utrolig bra i dag

Med sine 1424 poeng ledet Flugstad Østberg med 97 poeng på russiske Natalya Nepryayveva i jakten på sin første sammenlagtseier i verdenscupen.

– Gjorde meg irritert

Det ble ingen tredje sprintfinale på Gjøvik-jenta denne sesongen, men semifinalebilletten ga henne likevel 16 verdifulle poeng i sammendraget, der hun nå leder med 113 poeng.

– Det var en bra sprintdag. Jeg var i bra form, men semifinalen ble rotete og det gjorde meg irritert i mål. Men det er godt å være foran, foran to viktige dager, sier Flugstad Østberg til NRK før verdenscupen avgjøres i helgen.

– Alt kan snu

– Veldig mye avgjøres på søndag og da kan alt snu. Hun (Nepryayveva) har mye å komme med i de to løpene som kommer nå, legger hun til.

Nilsson, Sundling og Sophie Caldwell slo ut Flugstad Østberg. Sadie Bjornsen hadde bedre tid og gikk videre med fjerdeplassen i det andre semifinaleheatet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk også ut i semifinalen, mens Therese Johaug, Mari Eide, Tiril Udnes Weng og Ane Appelkvist Stenseth røk ut i kvartfinalene.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Ingvild Flugstad Østberg
  3. Maiken Caspersen Falla