Langrenn

Herretreneren har aldri opplevd usunn slanking. Forklaringen er overraskende.

Arild Monsen har levd i langrennssporten i 40 år. Han har sett kvinnelige utøvere slite med mat og slanking, men aldri opplevd herreløpere som burde fått startnekt.

Arild Monsen (f.v.) sammen med Emil Iversen og Johannes Klæbo under sprintlandslagets samling i Granåsen i Trondheim sist uke. Ole Martin Wold, NTB Scanpix

Stadig flere utøvere i utholdenhetsidretter står fram og snakker om utfordringene de har hatt rundt ernæring. Sprintlandslagets trener har gjort seg klare tanker om hvorfor flere jenter enn gutter blant toppidrettsutøvere ser ut til å utvikle en lidelse.

– På dette området tror jeg faktisk herrene er flinkere til å snakke om dette. Jeg mener bestemt at gutta tør å spørre og snakke mer om kropp enn jentene i vårt miljø. Det er flere åpne og direkte tilbakemeldinger fra lagkameratene, der har jeg sjøl hørt mange ganger hvis en løper ha mistet litt mange kilo. Inngangen er ofte en fleipete og humoristisk tone for at folk ikke skal bli såret. Så glir det ofte over i en god og forhåpentlig hjelpsom samtale, sier Monsen.

Les hele saken med abonnement