Langrenn

Holmenkollen Skifestival fikk krisepakke. Nå får tilskuerne igjen billettpengene.

Holmenkollen Skifestival gikk glipp av store inntekter fra sine arrangementer i vinter. Nå har de fått 14,7 millioner kroner i kompensasjon.

Therese Johaug etter tremila i Holmenkollen, for tomme tribuner. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

 • NTB

Holmenkollen Skifestival søkte i april om Kulturdepartementets krisepakke om kompensasjon for tapte inntekter og merutgifter etter at koronaviruset satte en stopper for fullverdige konkurranser i mars.

De fikk arrangert langrenn, hopp og kombinert, men uten publikum. Verdenscuprennene i skiskyting som skulle vært arrangert 20.–22. mars, ble avlyst helt.

Les også

Klæbo signerte gullkantet avtale. Flere av de andre skistjernene sliter med å selge den ledige sponsorplassen på skidressen.

Det resulterte i en svært krevende økonomisk situasjon for arrangørselskapet. Takket være et intensivt dugnadsarbeid og god støtte og garantier fra samarbeidspartnere, har selskapet vært i stand til å overleve.

Fredag kom gladmeldingen om at de har fått 14,7 millioner kroner av søknadssummen på 18,3 millioner kroner. Pengene skal i hovedsak gå til å tilby billettkjøperne kompensasjon.

– Vi er veldig fornøyde og glade for at vi har fått tilsagn på vår søknad til Kulturdepartementet. Vi har hele tiden hatt et ønske, og jobbet hardt for å imøtekomme våre billettkjøpere med en god løsning. Det vil vi ha mulighet til nå. Mer informasjon og mail til alle billettkjøpere kommer i løpet av neste uke, sier Birger Magnus, styreleder i arrangørselskapet, i en pressemelding.

Les mer om

 1. Holmenkollen
 2. Langrenn
 3. Hopp
 4. Koronaviruset

Relevante artikler

 1. SPORT

  Holmenkollen-arrangøren har søkt om koronakompensasjon på 16,5 millioner kroner

 2. SPORT

  Kollen-profilene har ikke fått premiepenger

 3. KULTUR

  Over 500 arrangører har søkt Rajas krisepakke

 4. SPORT

  Nå kan idretten søke om flere millioner fra Raja

 5. FOTBALL

  Start får utbetalt 5,3 millioner i krisepakke

 6. SPORT

  Nye 600 Raja-millioner til frivilligheten og idretten. Så mye får eliteserieklubbene.