Løfshus mener FIS-vedtak er veldig beklagelig

Norge får færre løpere med i verdenscupen kommende sesong.

LIKER DET IKKE: Landslagssjef Vidar Løfshus, her i samtale med Petter Northug, er misfornøyd med FIS-vedtaket som fører til mindre kvoter for Norge.

CANCÚN (adressa.no): Norge er som ventet nødt til å ta til takke med mindre kvoter i neste sesongs verdenscup i langrenn. Onsdag ettermiddag fattet verdenscupkomiteen i FIS en beslutning som fører til at verdens beste langrennsnasjon får maksimalt åtte løpere med i internasjonale renn og 15 i verdenscuprenn i Norge.

— Ikke fornøyd

Fra sist sesong mister Norge to løpere internasjonalt og sju løpere i verdenscuprenn i Norge.

— Jeg er ikke fornøyd, sier Norges landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

— Det blir mye verre for de nest beste å komme seg ut i verdenscupen. Færre får matche seg på det beste nivået. Det er veldig beklagelig for de nest beste.

Les også

De vet absolutt ingenting om langrenn

Løfshus sier det nå vil bli mye verre for eksempelvis løpere fra Team Trøndelag å få gå verdenscup.

— Det er snart ikke noe nåløye igjen. Dette er ikke bra, fastslår landslagssjefen.

Han har blitt holdt godt orientert om utviklingen i saken av Åge Skinstad, som er Norges medlem i verdenscupkomiteen og som er på plass i Mexico. Skinstad mener vedtaket ble langt bedre enn som kunne ha blitt resultatet.

Les også

Trondheim lot seg imponere av konkurrenten

— Ville vært dramatisk

— Det mest drastiske forslaget som lå til grunn før vi kom hit var at vi skulle ha en maksimal kvote på seks løpere i internasjonale renn, og ti i nasjonale renn. Det ville ha vært dramatisk for oss. I tillegg kunne vi ha fått stilt med kun ett stafettlag. Nå har vi klart, med bra lobbyvirksomhet, å endre det, forteller Åge Skinstad til Adresseavisen.

Han har de siste dagene jobbet aktivt for å påvirke de andre nasjonene.

— Vi har fått med oss Italia, Frankrike, Tyskland og Sveits, nasjoner som har verdenscuparrangement og som så at dette ville gå utover også deres nasjonale grupper, sier Skinstad.

Gamle bekjentskaper

— Jeg tror dette var det aller beste vi kunne få ut av dette. Vi kan stille med to stafettlag i verdenscupen på Lillehammer. Jeg tror vi skal være fornøyde. Det blir litt vanskeligere for norske løpere å bli tatt ut til verdenscup, men det skal fortsatt være mulig for en Team Trøndelag-løper å kapre en plass når det er verdenscuprenn i Norge, sier han.

Den tidligere norske landslagssjefen i langrenn har benyttet seg av gamle bekjentskaper i arbeidet med å få et bedre resultat enn fryktet.

— Det er folk jeg vanligvis ikke har kontakt med, men som jeg kjenner fra før. Som Gabriella Paruzzi, Hippolyt Kempf, Jaak Mae, Niklas Jonsson og Jelena Välbe. Vi klarte å lage et forslag som FIS la frem selv. Det var kun Østerrike som ikke syntes noe om det. Egentlig hadde vi klart å få gjennom bestemmelsene før møtet, sier Skinstad.