Langrenn

Falla vant verdenscupåpningen: Knuste svenske på oppløpet

Ragnhild Haga tok tredjeplassen på en sterk norsk dag.

TIL TOPPS: Maiken Caspersen Falla vant verdenscupåpningen i Kuusamo.
  • Erlend Nesje
    Journalist
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

KUUSAMO/OSLO: Maiken Caspersen Falla var raskest i prologen, og fortsatte maktdemonstrasjonen utover dagen under verdenscupåpningen i Kuusamo.

Les også

Trippel norsk: Superreserven spurtslo Northug og Brandsdal

I finalen gikk hun opp i ledelsen fra start, og det holdt helt inn. På oppløpet ble hun litt for sterk for Stina Nilsson. Ragnhild Haga token overraskende tredjeplass. Ingvild Flugstad Østberg tok fjerdeplassen, mens Heidi Weng kom sist i finalen.

TREDJEPLASS: Ragnhild Haga.

Falla har vist seg som en svært sterk sprinter de siste årene. I 2014 vant hun OL-gull i Sotsji på distansen.— Jeg følte meg i utrolig bra form. Jeg håper at jeg klarer å holde bra form frem til jul, sier Falla i intervjusonen etter seieren.

Falla: - En merkedag

Etter seieren i verdenscupåpningen får hun gå med den gule ledertrøya i lørdagens renn.

— Det er litt surrealistisk at jeg leder verdenscupen. Dette skal jeg bare nyte. Det er en drøm, og det startnummeret kommer til å bli tatt godt vare på. Dette skal jeg ta med videre i sesongen, men det er jo sprintcupen sammenlagt jeg satser på i år, sier Falla i intervjusonen etter seieren.

- Hvordan rangerer du dette sammenlignet med andre ting?

— Det er en merkedag. Jeg håper det ikke blir siste gangen. Det står høyt høyt, i hvert fall i en sesong som dette uten mesterskap, sier Falla til Aftenposten.

— Det var helt rått, og jeg var nesten sjokkert selv da jeg kom opp på toppen og skjønte at det her kunne gå. Jeg og Falla har samme smører, og vi er et kjempeteam. Nå må vi ta dag for dag, men håper det blir bra fremover, sier Haga til NRK etter tredjeplassen.

  • Minutt for minutt: Vi fulgte sprintfinalene direkte

Johaug: - Hadde dårlig feste

Allerede fra prologene tegnet dette til å bli en sterk norsk dag i Kuusamo. De fire raskeste tidene tilhørte norske langrennsjenter.

Og i kvartfinalene fortsatte maktdemonstrasjonen. Fem av de syv norske tok seg videre til semifinalen. Bare Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug røk ut.

— Jeg var greit fornøyd med utgangen. Midtveis i løpet hadde jeg litt dårlig feste. Jeg måtte ut i fiksbein, og da var jeg litt sjanseløs, sier Johaug i intervjusonen i Kuusamo.

I den første semifinalen viste Falla og Haga rå styrke i spurten. Stina Nilsson ble henvist til tredjeplassen, mens Østberg passerte målstreken som nummer fire. Tidene var imidlertid gode nok til å ta seg videre til finalen. I den andre semifinalen avanserte Weng og Ida Ingemarsdotter.

Det var dermed duket for en finale med fire norske representanter. Og i finalen ble det norsk jubel.

Les også

  1. Sensasjonell sprintprolog av Sundby: – Et «fighting face» jeg sjelden har sett

  2. Voldsom Norge-dominans i prologen til Kuusamo-sprinten