Langrenn

Northug: - Greit å tape for Dyrhaug

Northug tapte spurten, men tror ikke Niklas Dyrhaug kan slå ham i Lahti-VM med snø under skiene.

Niklas Dyrhaug (nr. 5) vant over Petter Northug (f.v.) Martin Johnsrud Sundby og Gjøran Tefre under Oslo skishow i Holmenkollen, lørdag.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Oppløpet i Holmenkollen, et sted Petter Northug har feiret store triumfer. Et halvt sekund skilte de fire første i Oslo Skishow og Northug kom ikke først!

At han skulle bli slått av Niklas Dyrhaug, var nok ikke det de mange fremmøtte i sommersola i Holmenkollen hadde sett for seg.

Petter Northug og langrennseliten fikk det tøft i sommervarme Oslo.

— Vi kjenner hverandre godt. Vi har gått skirenn sammen siden vi var bittesmå, så det var bare trivelig at han vant. Han har jo slått meg i noen renn før, og han terper mye på avslutninger. Så når han får blod på tann og slår meg, så kan han bli skummel fremover, mente Northug.Men på spørsmålet om han var redd for at det kan skje under VM i Lahti i februar også, var Northug krystallklar:

— Nei!

Trøndere i farta

— Det var greit at det var en trønder som slo meg. Vi er i medvind om dagen, gliste Northug med henvisning til blant annet hvor bra Rosenborg har gjort det i serien, og hvor gode trønderne var i fotballandskampen mot Island.

Søndag reiser Northug og teamet hans til tre ukers høydetrening i Livigno og Stelvio.

— Det håper jeg å høste godt av i juli med å få skikkelig bra treningsmåned hjemme i Norge. Jeg kom godt i gang i mai, men jeg føler at jeg trenger et par måneder på å komme i god treningsform. Der er jeg ikke ennå, slo han fast.

- Petter skal få høre det

Smilte bredt gjorde også Niklas Dyrhaug etter seieren:

— Da det dro seg til mot slutten handlet det om posisjon, sa Dyrhaug som mente han fikk et fint opptrekk av overraskelsesmannen Gjøran Tefre.

Tefre måtte nøye seg med tredjeplassen i finalen etter å ha vunnet prologen.

— Det var artig å slå Petter i en spurt. Det var på tide. Det skjer ikke ofte. Vet jeg har en bra spurt, og nå skal han få høre det, mente vinneren av sommerskirennet.

Varmet opp med tre timers trening

Martin Johnsrud Sundby ble nummer fire, halvsekundet bak Dyrhaug. Røa-løperen, som dominerte det meste sist sesong, tok det ikke så tungt at han havnet utenfor pallen. Like viktig som at han fikk to gode konkurranser (prolog og finale), var det at han fikk en ordentlig treningsøkt lørdag formiddag. Han varmet like godt opp med en rulleskitur på tre timer.

— Men det å dra på seg startnummeret igjen gjør noe med oss, selv om vi bare skriver fjerde juli. Det kickstarter konkurransesesongen på et bra vis, sa Johnsrud Sundby som syntes det var en suksess å flytte skishowet fra Aker Brygge til Holmenkollen.

— Ja, jeg trives i hvert fall mye bedre her.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: