Johaugs monsteretappe hjalp Norge til overlegen stafettseier

Som ankerkvinne fikk Heidi Weng en enkel oppgave med å sikre Norge stafettseieren på Lillehammer.

Therese Johaug tettet luken og knuste konkurrentene på den tredje etappen under søndagens stafett på Lillehammer.

Weng gikk ut på ankeretappen med en formidabel ledelse etter at Johaug hadde skapt et solid forsprang ned til konkurrentene på tredjeetappen. Johaug leverte stafettpinnen videre til lagvenninnen med en luke på hele 48,9 sekunder.

– Jeg hadde en kjempedag, jeg ble nesten bedre etter gårsdagen. Jeg kunne bare gå på selv om jeg fikk syra, så jeg er kjempefornøyd, sa Therese Johaug til NRK etter tredjeetappen.

Det var mer enn nok til at Weng holdt unna til konkurrentene og sikret norsk seier foran USA og Sverige.

– Det var veldig gøy, jeg var nervøs jeg. Det var snøvær og da blir det ekstra spennende. Jeg tenkte bare at jeg skulle gå alt jeg kunne inn til mål, for plutselig er det noe rart som skjer, sa Heidi Weng.

Med på laget var Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som gikk henholdsvis første og andreetappe i klassisk.

Therese Johaug veksler med Heidi Weng under kvinnenes verdenscup langrenn 4x5 km stafett på Birkebeineren Skistadion i Lillehammer.

Kjørte i front

Falla kjørte jevnt i front og ga Norge er godt utgangspunkt på førsteetappen i klassisk. Inn til veksling og i tøffe snøforhold i Lillehammer, overtok Jacobsen stafettpinnen foran Finland og Sverige.

I stor fart var det Russland, Sverige, Finland og Norge som vekslet på å ligge i front i store deler av den andreetappen. Rett før veksling fikk imidlertid Kerttu Niskanen for Finland noen meter ned til Jacobsen, som sendte Johaug ut 6,8 sekunder bak finnene.

På tredjeetappen viste Johaug klasseforskjell og innhentet finnene allerede i første motbakke.

Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Heidi Weng smiler for stafettseier under verdenscupen på Lillehammer.

Utklassing

I kjent stil fortsatte verdenscuplederen å øke forspranget ned til konkurrentene. Til veksling hadde Johaug smadret konkurrentene og ga Weng et forsprang på 48,9 sekunder ned til Sverige og USA.

Dermed fikk Weng en enkel oppgave med å sikre stafettseieren på ankeretappen.

Norges andrelag med Lotta Udnes Weng, Helene Marie Fossesholm, Ragnhild Haga og Tiril Udnes Weng, gikk inn til en femteplass.

(©NTB)