Langrenn

Johaug knuste Bjørgen med flere minutter

Marit Bjørgen (40) ble slått med rundt to minutter av Therese Johaug i et rulleskirenn i Oslo torsdag kveld.

Marit Bjørgen (midten) møtte Therese Johaug (t.h.) som vant duellen i rulleskirenn fra Sørkedalen til Tryvann. På tredjeplass kom Anniken Gjerde Alnes (t.v.).
  • NTB

Dette var Bjørgens «comeback» etter siste barnefødsel. Bjørgen har sagt at hun trener mot enkelte langløp denne sesongen under vingene til Team Ragde Eiendom. Det var sistnevnte som arrangerte rulleskirennet som gikk fra Årnes i Sørkedalen og til Tryvannstårnet.

Marit Bjørgen gjorde konkurransecomeback og møtte Therese Johaug i duell i rulleskirenn fra Sørkedalen til Tryvann torsdag. Her med sønnen Ola på armen.

Johaug mente at Bjørgen gikk et skapelig løp.

– Jeg tok i alt jeg kunne, sa Johaug til NRK.

Hun var imponert over Bjørgens innsats.

Les også

I dag møtes Johaug og Bjørgen til skiduell igjen

– Det er rått. Det er ikke annet å si. Hun har vært ute av sirkuset i to år og trening er ferskvare. Selv om hun har gått fort før, så må det legges ned en jobb. Jeg synes Marit går bra. Jeg er jo toppidrettsutøver, så jeg burde jo slå henne, sier Johaug.

Bjørgen var fornøyd med egen innsats og føler hun er godt i rute med tanke på det som venter.

– Jeg synes det har gått bra i høst. Jeg har vært med på noen av langturene sammen med gutta på Team Ragde, og jeg har fått positive svar. Jeg har fått positive svar, men jeg har ikke noen anelse om hvordan nivået er på damesida. Så jeg vet ikke hvor fort man må gå, sier Bjørgen.

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Therese Johaug