Langrenn

Etterforskningen av Northug er ferdig

Saken er nå sendt til påtaleavgjørelse.

  • Bernhard Veland

En påtaleavgjørelse i den pågående saken mot Petter Northug vil foreligge før jul.

- Politiet får svært mange henvendelser om status i Northug-saken. Saken er ferdig etterforsket og sendt til påtaleavgjørelse. Vi antar at en påtaleavgjørelse vil foreligge før jul. Vi har ingen ytterligere kommentarer til saken før påtaleavgjørelsen foreligger, sier politiadvokat Karoline Ekeberg i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Petter Northug ble stoppet da han ble målt til å ha kjørt i 168 km/t i 110-sonen torsdag 13. august. Han var på vei hjem fra en skiskole i Trysil. I forbindelse med fartsmålingen ble det tatt en spyttprøve av Northug, og siden avla han blod- og urinprøve. Politiet mistenkte ruskjøring, og spyttprøven var positiv. Politiet fant kokain hjemme hos Northug etter råkjøringen.

På en pressekonferanse i etterkant nektet skistjernen å ha ruset seg før kjøreturen, og resultatet av blodprøven bekreftet siden at han ikke var påvirket da han ble stanset.

På samme pressekonferanse innrømmet 34-åringen at han har et rusproblem og at han har misbrukt alkohol og kokain. Han får nå hjelp til å bli kvitt avhengigheten.

  • BAKGRUNN: Northug snakker ut om rusproblemene

Les mer om

  1. Petter Northug