Tårevåt Karlsson vurderer å trekke seg fra touren

Frida Karlsson (21) skadet seg på rommet like før start og gikk på smertestillende da hun tapte mye mot Jessica Diggins.

Karlsson endte på 9. plass og gråt da hun kom i mål. Hun ble slått med 52,4 sekunder av Diggins. Nå vurderer Karlsson å trekke seg etter en skade i det ene benet. Hun skadet seg på rommet.

– Jeg skulle gjøre chins i dørkarmen, så løsnet stangen og jeg falt i bakken, sier Frida Karlsson til Aftonbladet.

– Jeg skadet setemuskelen og benet. Jeg kunne ikke røre benet. Jeg måtte ringe legen og det ble ståhei foran start, fortsetter Karlsson.

Karlsson holdt skaden hemmelig for flere av lagvenninnene. Ulykken skjedde like før Karlsson skulle teste ski. Hun tok noen pullups på en stang. Hele dørkarmen falt ned, og Karlsson deiset i gulvet. Lagvenninne Ebba Andersson visste ikke noe.

– Det var trist å høre. Det høres alvorlig ut, sier Ebba Andersson til NRK.

FORBANNA: Frida Karlsson la ut dette bildet på sin Instagram-konto tirsdag ettermiddag. Dørkarmen falt altså av, og Karlsson falt i gulvet

Det ble ingen skitesting.

– Jeg tok smertestillende og prøvde å aktivere muskelen. Det gikk til slutt å gå, sier Karlsson til Aftonbladet mens tårene renner.

Hun omtaler det som superkjedelig. Det er sikkert ingen underdrivelse.

– Jeg kjente det i hvert tak. Det føltes ikke som vanlig. Jeg kjenner det nå også, når smertestillende går ut. Det føles unødvendig å fortsette, sier Karlsson til Aftonbladet.

De svenske løperne forteller at de ikke har lege eller fysioterapeut til stede i Toblach. Karlsson snakket med lege på telefon før rennet.

Landslagssjef for svenskene Anders Byström var rolig.

Les også

Ulvang om langrenns-nei: – De eneste som svikter er Norge

– Vi kontaktet lege hjemme, og fikk tips av ham om hva vi skulle gjøre. Det er vanskelig å si hvordan dette kommer til å påvirke henne i resten av touren, sier Byström til NRK og legger til at det ikke er så alvorlig at Karlsson må til sykehus.

– Drama

Jessica Diggins ledet Tour de Ski etter tre renn foran Rosie Brennan og Frida Karlsson. Den svenske stjernen var 10,7 sekunder bak Diggins i sammendraget foran tirsdagens 10 kilometer friteknikk enkeltstart i Toblach.

Diggins visste ikke om skaden til Karlsson.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er ikke det man ønsker for noen. Jeg håper hun har det bra, sier Diggins til NRK.

Amerikanske Diggins gikk et fantastisk løp, og økte voldsomt i sammendraget. Rosie Brennan ble nummer to. USA er virkelig i draget.

– Det går mot drama for damene sammenlagt, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn begeistret under sending.

RASK: Ebba Andersson gikk fort i Toblach tirsdag. Her fra Östersund i desember.
Les også

Frida Karlsson svarer på kritikken: – Det finnes mange eksperter i TV-sofaene

Ebba Andersson har hatt en skuffende start på touren, og var to minutter og åtte sekunder bak Diggins etter tre renn. Men tirsdag var det en annen takt over skigåingen til Andersson. Hun gikk inn til klar ledelse fra tidlig startnummer. Og ble nummer tre.

Onsdag er det jaktstart. Et tungt utgangspunkt for Karlsson etter en tung dag.

Ingen mangel på actoin i Tour de Ski i Norges fravær. Her røk russiske herreløpere i tottene på hverandre etter den 2. etappen: