Langrenn

Jespersen tilbake etter mulige «teppegolvproblemer»

Chris Jespersen (30) følte seg ikke pigg etter sprintprologen i Oberhof søndag, men kaster seg på Tour de Ski-etappe nummer tre igjen tirsdag.

Chris Jespersen er klar for tredje etappe i Tour de Ski tross småproblemer etter søndagens sprintprolog. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB

Jespersen tok seg noe overraskende videre fra den nevnte prologen, men kastet inn håndkleet før kvartfinalen.

Mannen som har vært i form siden første konkurransedag av sesongen ville ikke risikere at han ødela seg på grunn av gambling med kroppen.

Mandag var han tilbake i trening igjen i flotte omgivelser i sveitsiske Lenzerheide, som ikke ligger langt unna mer kjente steder som Davos og Chur.

Teori

— Det sved litt i halsen og jeg var tett i brystet. Derfor sto jeg av etter prologen. Jeg er ikke syk, bare litt tett. Det er verst om natta og så gir deg seg om dagen. Da er det ikke så farlig, mener Jespersen.

Han har en teori om hva som slo ham litt ut.

— Jeg lurer på om det var teppegulvet på hotellrommet som gjorde det.

Han er i så fall ikke den eneste som har reagert på det. Noen kamuflerer også hotellrommene med plast for å unngå reaksjoner i luftveiene.

Problemene førte til at det ble lite søvn på ham, men mandag virket det nokså klart at han vil kunne fortsette Touren som planlagt.

30-åringen fra Korlevoll er på 10.-plass i Tour-sammendraget etter de to første etappene.

Nye muligheter

I utgangspunktet passer tirsdagens skøytesprint ham dårlig, men så kommer det fire etapper som vil passe formløperen langt bedre.

— Jeg har nok ikke så veldig god sjanse til å ta meg videre fra prologen tirsdag, og det ligger nok an til en ny «hviledag».

Hviledag betyr at Jespersen ser for seg en ny sprintdag der det kun blir prolog på ham.

Løperen som til vanlig er tilknyttet privatlaget Team United Bakeries gleder seg til fortsettelsen. Han er spesielt spent på hvordan han, som en forholdsvis tung skiløper, vil komme til å hevde seg opp den avsluttende slalåmbakken i Alpe Cermis kommende søndag.

I en sesong der han hadde mål om å satse på klassiske langløp, er det foreløpig endt opp i Tour de Ski. Etter alt å dømme ender den opp med en plass i OL-troppen til Sotsji også.

(©NTB)

Les mer om

  1. Chris Jespersen