Langrenn

Rulleski på TV banket landslagene i fotball

U21-gutta er blitt de nye kjæledeggene, men i går var det rulleski tv-seerne ville se.

svp://14748?view=ap
  • Jakob Priesner

NRK1 viste i går igjen at de har et sterkt grep om seerne. På gårsdagens sportssendinger knuste blant annet Oslo skishow begge TV2s fotballkamper. For mens 437.000 så skishowet ble A-landslagskampen og U21-kampen sett av henholdsvis 157.000 og 110.000 seere. Det er i hvert fall NRK fornøyd med.

— Tallene er høye for årstiden, men å ha 35 prosent seerandel på det tidspunktet er veldig bra. I går var det bare Kveldsnytt som var mer sett, forteller Kristian Kolonen, analysesjef i NRK.

Han forteller at de vet at ski, sammen med skiskyting er de mest populære idrettene folk ønsker å se på tv. Fotball kommer først på tredjeplass.

— Ski henvender seg til et bredere publikum, mens vi har sett at fotballen henvender seg mot mer dedikerte interesserte, sier han.

Kollisjon

I NFF er de imidlertid ikke veldig lei seg for å bli slått av et rulleskirenn.

Blant annet begynte A-landslagskampen mens U21-kampen fremdles pågikk. Dessuten peker Svein Graff på at det trolig var en reaksjon på den dårlige oppvisningen mot Albania og at A-landlagskampen var en treningskamp.

- Det er et sommerfenomen at det kommer flere seere til utover kvelden. Dermed hadde ski-showet et mer gunstig startpunkt da programmet startet 21.40, sier han.

Fotballkampene kjempet også mot Dagsrevyen, et av de mest sette programmene. Graff mener likevel at det er god fotballinteresse blant seerne, og viser til at kampanje.no har skrevet at både U21-kampene og A-landslagskampen mot Albania har ført til at kanalene TV2 Zebra og Max har hatt vesentlig større seerandel enn de pleier da kampene er blitt spilt.

Therese Johaug var en av trekkplasterne da langrennseliten konkurrerte på rulleski. Foto: Odd Inge Aas

svp://14748?view=ap

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Langrenn