Langrenn

Skipresidenten: - Noen ettermiddager er hyggeligere enn andre. Dette var en av dem.

Slik reagerer idrettsprofiler på Bjørgen-nyheten.

Skipresident Erik Røste (innfelt) har hatt en av sine bedre ettermiddager etter at Marit Bjørgen bestemte seg for å fortsette karrieren.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

Marit Bjørgen offentliggjorde i kveld at hun fortsetter langrennskarrieren også neste sesong. Det har i lang tid vært spekulert på om hun ville legge opp denne sommeren, men nå er det endelig klart at hun satser for fullt neste år også.

Skipresident Erik Røste var naturlig nok svært glad for å høre nyheten.

— Veldig bra. Det er noen ettermiddager som er hyggeligere enn andre, og dette var en av dem, sier Røste til Adresseavisen.

Tidligere langrennsløper og nåværende TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset syntes også det var trivelig å høre om beslutningen.

— Marit har gjort ekstremt mye for norsk langrenn og nå har hun tydelig planer om å gå like fort også neste sesong. Jeg har sagt tidligere at jeg trodde hun skulle legge opp, men det er veldig trivelig at hun fortsetter. Hun har tydeligvis tenkt mye på det, siden avgjørelsen ikke kom før nå, sier Hjelmeset.

Les også

Her forteller Bjørgen at hun fortsetter

Er først på trening

Han er ikke i tvil om at vi vil få se en Bjørgen i godt gammelt slag også neste sesong. 35-åringen blir en av de eldste i langrennssirkuset, men Hjelmeset kjenner Bjørgen godt nok til å være trygg på at hun fortsatt har drivet som trengs.

— Når Marit har bestemt seg for noe, så gjør hun det ordentlig. Hun står og tripper mens hun venter på de andre løperne før morgentreningen og gjør det samme igjen på ettermiddagen. Hun utklasset konkurrentene i Holmenkollen og det viser at hun kan levere på et høyt nivå i årene fremover også, sier han.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Noen minutter etter at hun offentliggjorde valget, ville ikke Bjørgen love at hun fortsatte til OL i 2018, men heller skal ta et år av gangen.

— Jeg ville nok ha avsluttet i Kollen hvis jeg hadde vært lei, men jeg måtte bare være hundre prosent sikker, sa Bjørgen.

Les også

Bjørgen har tatt avgjørelsen om fremtiden

Tror konkurrentene er glade

Hjelmeset håper at hun tar mer enn én sesong, slik at hun får med seg ett mesterskap til.

— Det er jo ikke mesterskap denne sesongen. Det første er VM i Lahti om to år, så jeg håper hun har tenkt til å gå så lenge i hvert fall, sier Hjelmeset.

At Rognes-løperen fortsetter er dårlige nyheter for gulljagende konkurrenter, men den tidligere landslagsløperen tror de likevel vil være glade når de hører nyheten.

— Hun er en tøff konkurrent, men det er selvfølgelig moro for dem å slå Bjørgen. Selv om det ikke er så mange som klarer det, sier han.

- Marit er en kvalitetssikrer

Avtroppende langrennssjef i Norges Skiforbund, Åge Skinstad, var naturlig nok fornøyd med valget til Bjørgen.

Avtroppende langrennsjef Åge Skinstad (t.h), her sammen med Therese Johaug og Marit Bjørgen, er glad for at sistnevnte fortsetter karrieren.

– Jeg hadde selvsagt respektert om hun hadde valgt å avslutte også, men er selvsagt veldig glad for at hun fortsetter. Marit er en bauta for norsk langrenn, og at hun fortsetter sikrer at landslagsopplegget blir bedre også for alle andre. Marit er en kvalitetssikrer på at den jobben som legges ned blir bra nok, sa Skinstad til NTB.Skinstad tror at Bjørgen fortsetter fordi hun helt sikkert har funnet ut av det er ting hun kan bli bedre på.

– Og så tror jeg det trigger at det er en Tour fra øst til vest i Canada kommende sesong. Vi er i ferd med å avslutte evalueringen etter forrige sesong, og at den beste fortsetter er den beste tilbakemeldingen vi kunne ha fått, mener Åge Skinstad.

Slik reagerer flere profiler på nyheten

Sverre Seeberg, FIS-topp:

— Dette synes jeg er kjempeflott, og det tror jeg alle internasjonalt synes også. Vi vil ha heltene med så lenge som mulig.

Per Ottesen, leder i Trøndersk Skilaug:

— Jeg synes dette var fryktelig moro. Jeg trodde ikke dette skulle bli et tema i kveld, men det var artig at hun slapp meldingen her.

Tove Moe Dyrhaug, RBK-sjef:

— Helt fantastisk! Det var ikke uventet, for hun har mer å gi.

Nils Kristian Nakstad, nestleder langrennskomiteen:

— En strålende nyhet. Vi hadde trodd på dette og dette var en strålende bekreftelse.

Inggard Lereim, mangeårig dopingjeger:

— Gode nyheter. Fantastisk hyggelig, og jeg var ikke overrasket. Jeg tror dette er viktig for laget og hele miljøet.

Les også

  1. Bjørgen dropper «idrettens Oscar» for å dele ut premier på barneskirenn

  2. Johaug: - Dette var verre enn å bli jaget av Bjørgen!

  3. Northug banket alt på TV 2

Les mer om

  1. Marit Bjørgen