Langrenn

Landslagstreneren ble ikke klokere

Fortsatt er det stor uvisshet rundt hvem som får gå de ulike distansene for Norge i VM.

Like klok: Trond Nystad får en utfordrende jobb når han skal komponere lagene til de ulike distansene i VM.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

ÖSTERSUND (adressa.no): — Jeg ble ikke så veldig mye klokere etter denne helga, sier herrelandslagssjef Trond Nystad til adressa.no.

Finn-Hågen Krogh styrket definitivt sitt kandidatur med dobbelttriumfen i Östersund. Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug bekreftet form med sjette- og sjuendeplass søndag. Chris Jespersen gikk seg verken inn eller ut av noe lag med 10.-plassen.

Lenge siden sist

— Det er lenge siden jeg har gått skirenn. Jeg husker knapt hvordan det er. Med tanke på det er jeg veldig godt fornøyd, sier Jespersen til adressa.no.

- Har du fått noen signaler fra ledelsen?

— Jeg tror at jeg skal få gå i VM, men det er ikke jeg som bestemmer.

Niklas Dyrhaug er godt fornøyd med situasjonen få dager før VM-åpningen.

— Dette lover godt. Jeg følte meg ikke rå, men sliten. Med den følelsen ser jeg veldig positivt på neste helg.

Tønseth fikk Dario-heng

Lørdag er det skiathlon i Falun. Sannsynlig lag der er Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth.

— Jeg regner med å gå skiathlonen. Jeg ser ingen som tok fra meg den plassen nå. Formen kjennes bra ut. Jeg fikk heng på Cologna i to runder, forteller Tønseth.

Han dro hjem til Trondheim i dag og reiser ikke til Falun før på onsdag.

Northug stresser ikke

Mannen som i lang tid var Norges største VM-håp på herresiden, Martin Johnsrud Sundby, ble nummer tolv søndag. Om han er i toppform på skiathlonen neste helg blir et stort spenningsmoment. Noen sekunder bak kom Petter Northug på 16.-plass.

— En annen løper kunne kanskje ha blitt stresset og tenkt at han har problemer. Petter bryr seg ingenting om han ble nummer 16 på en slik dag. Han er veldig flink til å fokusere på det som er riktig. Han vet at hovedmålet er å gå fort i VM og har tro på programmet sitt, sier Trond Nystad.

Anders Gløersen, som både er aktuell for lagsprinten og 15-kilometeren i VM, ble nummer elleve på søndagens 15-kilometer i Östersund. Nest ble nordmann, Hans Christer Holund på fjerdeplass, er ikke med i VM-troppen, men er på god vei mot en landslagsplass til våren.

Les også