Lagvenninner sjokkerte med seier over Johaug: – Dette kommer svenske jenter til å få med seg

Therese Johaug fikk kjenne på den uvante følelsen av nederlag i Blinkfestivalen. Der ble hun slått av både Tiril Udnes Weng og Helene Marie Fossesholm.

Therese Johaug viste et lite svakhetstegn da hun «bare» ble nummer tre på 10-kilometeren i Sandnes.

Vanligvis er distanseløp med individuell start barnemat for Johaug, men slik var det ikke på 10 kilometer rulleski i Sandnes lørdag.

Tiril Udnes Weng knep nemlig seieren. I tillegg gikk stortalentet Helene Marie Fossesholm inn foran Johaug på pallen. Fossesholm ledet store deler av løpet.

– Jeg har ikke gått så mange 10-kilometer på rulleski, så jeg må si meg fornøyd med løpet i dag i denne løypen. Jeg har ikke den «poweren» som de andre har, rett og slett. Jeg tror jeg er mye sterkere når jeg har ski på føttene, sa Johaug til NRK.

Les også

Klæbos utrolige reise: Kjørte 15 timer, parkerte bilen og knuste konkurrentene

Therese Johaug underveis i distanserennet i Blinkfestivalen. Hun var ikke så overrasket over å bli slått av to andre norske utøvere.

Gir svensk motivasjon?

Skistjernen fra Dalsbygda beskrev det som «et morsomt løp» som kom godt med i forberedelsene til den nye sesongen.

– Det er utrolig gøy å se at de to andre gikk så fort som de gjorde. For meg var dette en fantastisk god treningsøkt i en meget krevende teknisk løype, smilte Johaug i intervjusonen.

Selv om lørdagens renn bare var på rulleski, mente NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn at lørdagens tap vil bli lagt merke til utover landets grenser.

– Dette kommer svenske jenter til å få med seg også, at det er mulig å slå Therese Johaug i distanse, sa Bjørn under direktesendingen fra Sandens.

Johaug var ikke i tvil om at løypene i Sandnes Arena virkelig satte utøverne på prøve underveis.

– Dette er løyper som innbyr til masse fart, samtidig som det mye svinger og i det hele tatt veldig teknisk trening. Jeg trenger virkelig slik trening i løyper som dette.

– Det er i alle fall ikke noe farlig å bli slått på denne tiden av året, kanskje svenskene får litt ekstra motivasjon når de ser at jeg er blitt slått av to norske løpere på denne tiden av året, sa hun.

Les også

Supertalentet foran Blink-festivalen: – Foreldrene skal pushe ungene sine litt

En smilende og fornøyd Tiril Udnes Weng etter sin seier i Blinkfestivalen.

– Smakte ekstra godt

Tiril Udnes Weng var selvsagt veldig godt fornøyd med å ta seieren i det 10 kilometer lange løpet.

– Det var utrolig hardt, og da smaker det ekstra godt å vinne hele løpet. Det viser med all tydelighet at den treningen jeg har lagt ned så langt i vår og sommer, har vært veldig bra. Jeg føler at jeg enda har litt å gå på rent kapasitetsmessig, forklarte hun.

Helene Marie Fossesholm ga tommel opp til seg selv etter helgens løp.

– Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av dagens løp. Også de andre løpene her i Blinkfestivalen har svart godt for meg, sa Fossesholm.

Helene Marie Fossesholm imponerte med sin andre plass i distanserennet i Blinkfestivalen.