Langrenn

Denne skistjerna lader opp til VM i havgapet utenfor Tromsø

Landslagsløperen Marthe Kristoffersen (25) har brukt ferien på å fiske i storhavet utenfor Tromsø. Til vinteren er målet å ta en VM-medalje i Falun.

– Jeg har vært med på havet, og det er så slitsomt. Da jeg var ferdig med å bløgge all fisken vi hadde fått hang armene mine bare rett ned, sier Marthe Kristoffersen.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Lillehammer: 24 år gamle Kristoffersen er født og oppvokst på Vannøya i Karlsøy kommune rett nord for Tromsø, men flyttet til Meråker i Trøndelag da hun var ni år.

Kristoffersen har slitt etter at hun fikk konstatert kyssesyken for et par år siden, og i den utfordrende perioden har hun ofte vært i nord hos pappa Terje Kristoffersen og bestemor Laila Albertsen i den lille bygda Vannvåg for å finne tilbake storformen.

Med storhavet som nærmeste nabo, og en pappa som eier en sjark har landslagsløperen ikke sagt nei til å skitne til hendene for å hjelpe til på hjemmebane.

– Jeg har vært med på havet, og det er så slitsomt. Da jeg var ferdig med å bløgge all fisken vi hadde fått hang armene mine bare rett ned, sier Kristoffersen på trøndersk til iTromsø etter en tre timers lang økt på rulleski med lagvenninnene.

– Som en treningsøkt

Hun måtte dog ha bildebevis på fiskelykken.

– Å jobbe på havet gir styrke i armene og var som en hard treningsøkt, for torsken vi fikk var av ikke det av lille slaget, sier Kristoffersen i det hun viser hvor stor fisken var med hendene.

– Da jeg kom tilbake på landslagssamling, og skulle fortelle de andre var det ingen som trodde på meg, sier Kristoffersen humrende.

Trener i Tromsø

Hun bruker Nord-Norge som et fristed for å finne roen.

– Jeg reiser ofte hjem til Vannvåg etter tøffe samlinger, og når jeg trenger å roe litt ned, sier Kristoffersen.

Også i Tromsø er landslagsløperen å se. Da hos søsteren Anja.

– I Tromsø er det mange fine steder å trene. Når jeg har vært der har jeg trent med blant andre Sara Svendsen og Snorri Einarsson, sier Kristoffersen.

Medaljemål

I 2007 slo hun igjennom som langrennsløper, og har siden da vært landslagsutøver på det som har vært det beste kvinnelaget i verden.

Sammen med resten av lagvenninnene har hun de siste ukene vært i en hard treningsperiode med samling på Lillehammer og Toppidrettsveko i Kristiansund og Trondheim.

– Til vinteren er målet å prestere igjen. Målet er å ta en medalje i VM i Falun, og det er enten 10 kilometer fri teknikk eller duatlon jeg tror sjansene mine er størst, sier 24-åringen med ti NM-medaljer – deriblant tre stafettgull.

– Jeg vil virkelig ha denne VM-medaljen.

Utålmodig

Landslagstrener Egil Kristiansen håper å se Kristoffersen tilbake blant de beste.

– Hun har hatt et par tøffe sesonger, og for hennes del håper jeg på en topp-ti-plassering i verdenscupen. Da vil hun også være aktuell for både VM i Falun, samt Tour de Ski, sier Kristiansen til iTromsø.

Les mer om

  1. Marthe Kristoffersen