Northugs gamle treningskompis får ny sjanse i verdenscupen

Emil Iversen og Heidi Weng står over verdenscuphelgen i Davos.

Chris Jespersen får en ny mulighet i verdenscupen i Davos. Her er han sammen med Northug i Val Senales i 2017.
  • stian.grythaugen@ntb.no

Chris Jespersen, Petter Northugs gamle treningskompis, får nok en sjanse i verdenscupen i Davos. Jespersen ble nummer tolv på tremila på Beitostølen denne helgen, og skal gå 15 kilometer i Davos i løyper som passer han bra.

Emil Iversen, som er nummer tre i verdenscupen sammenlagt, tar sammen med den dobbelte OL-vinneren Simen Hegstad Krüger, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth en verdenscuppause.

Kvartetten dropper rennene i Davos etter en totalvurdering fra landslagsledelsen. Tønseth ligger på plassen bak Iversen i verdenscupen sammenlagt.

Pause blir det også for Heidi Weng, som har slitt med å finne formen i sesonginnledningen. Allerede under sesongåpningen på Beitostølen varslet landslagstrener Ole Morten Iversen overfor NTB at Enebakk-jenta ikke ville få grønt lys til å gå samtlige verdenscuprenn før jul.

– Jeg heller mot at hun ikke får gå alt selv om hun sikkert ønsker det selv. Det blir en diskusjon om hva vi tar bort, sa Iversen da.

Les også

Russland rystet Norge – så ble Krogh den store helten

Emil Iversen dropper rennene i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norges Skiforbund sender likevel en bred tropp til helgens verdenscuprenn i Sveits. Totalt ti kvinner og 13 menn står på startstreken i Davos.

Med til Davos er blant andre Mari Eide, som i høst brått mistet søsteren Ida. Langrennsprofilen har valgt å stå over de første verdenscuphelgene, men har pekt på Davos som en mulig sesongdebut i verdenscupen for hennes del.

– Etter en kjempehelg på Beitostølen forflytter vi oss til Mellom-Europa og høyden. Her blir det nye utfordringer, og vi vet at flere av våre konkurrenter ser muligheten til å slå hardt tilbake, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Les også

Røde tall truer langrennsverdenen: – Det hjelper ikke at Norge har et kjempestort budsjett hvis sporten ikke overlever

Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet i Davos. Johannes Høsflot Klæbo går kun sprinten.

Helgens verdenscuprenn er de siste før Tour de Ski, som innledes med sprint i italienske Toblach 29. desember.