Northug åpner for å droppe sprint for å se cupfinalen

Petter Northugs melding til Rosenborg: — Det handler om å være skjerpet fra første sekund.

SLÅTT AV TØNSETH: Byåsens Didrik Tønseth vant på ny på Beitostølen. Petter Northug (til venstre) gikk inn til 15. plass.
  • Birger Løfaldli

BEITOSTØLEN: Etter en beskjeden 74. plass i fredagens sesongåping i klassisk stil gikk Petter Northug inn til 15. plass på dagens fristilrenn på Beitostølen. Han var drøye minuttet bak råsterke Didrik Tønseth, som tok sin andre seier på to dager.

Les også

Tønseth knekte konkurrentene og tok sin andre seier for helgen

Imponert over Tønseth

— Jeg har en bra følelse og er der jeg ønsker å være. Jeg har fått to gode gjennomkjøringer og er veldig trygg på jobben som er gjort siden mai. Nå gleder jeg meg til å gå viktige skirenn, sier 30-åringen til Adresseavisen.

Simen Hegstad Krüger fra Lyn ble nummer to, mens Simen Andreas Sveen fra Ring IL tok tredjeplassen. Byaasen Skiklubs Mathias Rundgreen gikk inn til en sterk femteplass.

— Det Didrik har vist er positivt. Jeg er mest overrasket over stakingen hans, det er der han har tatt steg. I dag bekreftet han at han er i god form. Jeg tror han kommer til å trives veldig bra i Kuusamo, hvor det er rett opp, sier Northug.

Les også

Petter Northug: - Trondheim er dårligst i landet

Mulig Oslo-tur med Niklas

Verdenscupen åpnes i Kuusamo neste helg. Deretter drar skieliten videre til Lillehammer helga etter.

— Lillehammer blir den viktigste verdenscuphelga for meg før jul. For meg er det fortsatt litt tidlig etter det siste høydeoppholdet. Med mer overskudd kommer jeg til å gå ganske mye fortere.

Mike Jensen og Rosenborg møter Kongsvinger på Ullevaal søndag.

Northug skulle etter planen stå over lørdagens 15-kilometer, men gå søndagens sprint. Nå åpner han for å droppe sprinten og i stedet dra til Oslo for å overvære cupfinalen mellom favorittlaget Rosenborg og Kongsvinger.— Kanskje, jeg har snakket litt med Niklas (Dyrhaug) om vi skulle vurdere å dra til Oslo. Vi får bestemme oss i løpet av kvelden.

Les også

Helland bekrefter: – Jeg er klar til cupfinalen

— Kåre har stålkontroll

- Hva er dine forventinger til kampen?

— Det handler om å være skjerpet fra første sekund. Vi så at Kongsvinger overrasket veldig med innsats og fightervilje i bortekampen mot Strømsgodset. For Kongsvinger-spillerne blir det den viktigste kampen i livet deres. De kommer til å fighte, men slik Rosenborg har spilt fotball i år, så tror jeg det skal bli tøft for dem i 90 minutter. I hvert fall i siste halvdel av andreomgangen hvis det står 0-0. Northug forteller at han allerede har ønsket flere av spillerne lykke til.

— Jeg tror Kåre (Ingebrigtsen) har stålkontroll. Det blir spennende å følge med.