Langrenn

Northug dro til Kypros midt i sponsorbråket

Konflikten med Skiforbundet er fortsatt uløst. Skistjernen har nå oppsøkt varmere strøk.

Petter Northug tar seg et par dager i solen.
  • Odd Inge Aas
    Journalist
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

Petter Northug har preget nyhetsbildet i Idretts-Norge den siste uken, etter at det ble kjent at Norges Skiforbund har vraket ham fra verdenscuprennene kommende vinter.

Nå har skistjernen dratt på ferie til Kypros. Det bekrefter manager Are Sørum Langås til Adresseavisen fredag kveld.

— Petter har nylig kommet hjem etter tre uker med tøff trening i høyden. Han har reist på en lenge planlagt langhelg til varmere strøk, sier han til adressa.no.

Det var TV 2 som først skrev om saken.

I konflikt med Skiforbundet

Skiforbundet har bestemt seg for å sette hardt mot hardt i forhandlingene med skistjernen, og har trukket tilbudet om at Northug, som har en privat avtale med Coop, skal få gå internasjonale renn for Norge til vinteren.

Sponsoren er konkurrent til Spar, som er en av forbundets hovedsamarbeidspartnere.

Northug-leiren uttalte tidligere i uken at de følte seg lurt av Skiforbundet, og mente motparten hadde gått tilbake på løfter to år tilbake i tid.

Dette avviste Skiforbundet på sin side. De sa også at de ikke kom til å ta nye initiativ til forhandlinger.

Kommentar om Northug-bråket:

Les også

«Skiforbundets bråsinte handling kan vise seg å bli et feilgrep»

Takket ja til nytt møte

Team Northug tok på sin side initiativ til et nytt møte, og det har Skiforbundet takket ja til. Det er foreløpig ikke kjent når dette møtet vil finne sted.

Team Northug har takket ja til invitasjonen som kom i retur.

— Vi er selvsagt glade for at Skiforbundet åpner døren og tar oss imot til et møte slik vi tok initiativet til, sier Northug-manager Are Sørum Langås i en sms til NTB.

Her er mailen fra Skiforbundet:

Hei Petter,

Vi er glade for at du personlig vil engasjere deg, og ønsker deg velkommen til et møte i våre lokaler på Ullevål Stadion. Fra vår side vil skipresident Erik Røste, langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad og undertegnede være tilstede.

Du står selvfølgelig fritt til å ta med deg de rådgiverne du vil.

Det er viktig for oss å understreke at dette ikke er et forhandlingsmøte. Vi er imidlertid positive til å møte deg slik du ønsker. Vi vil samtidig gjennomgå Skiforbundets syn i saken.

Det har vært avholdt flere møter med ditt team i løpet av sommeren, senest onsdag for åtte dager siden. Skipresidenten avbrøt for eksempel sin sommerferie og reiste til Trondheim for å møte blant andre Are Sørum Langås i juli.

Derfor ser vi nå fram til å møte deg personlig. Det er fint om du så raskt som mulig sender over forslag til aktuelle tidspunkt, gjerne allerede i neste uke.

Vil du lese mer om Northug-saken?

Les også

  1. Northug takker ja til Skiforbundets invitasjon

  2. Flertallet: Uten Northug gidder vi ikke å se verdenscupen

  3. Nå varsler skiforbundet svar til Northug

Les mer om

  1. Petter Northug