Langrenn

Bjørgen splittes fra resten av laget før VM

Skidronningen tar med seg samboeren og sønnen til Alpene for å finne gullformen.

KLAR FOR VM: Marit Bjørgen, her etter at hun ble slått ut i semifinalen på sprinten i Falun, har planen klar før verdensmesterskapet i Lahti.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

FALUN: Snømangel i Seiser Alm, langrennsparadiset som den norske troppen i en årrekke har brukt i forberedelsene til internasjonale mesterskap, fører til endringer i planene.

Alene med familien

Mens store deler av den norske troppen dropper høydeopphold før VM og i stedet forbereder seg til mesterskapet på Sjusjøen, har Marit Bjørgen valgt seg Davos i Sveits. Dit drar hun kun sammen med samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius.

Les også

Emil Iversen røper årsaken til den kraftige reaksjonen: - Jeg gikk for en kompis som har hatt det tøft

I Seiser Alm er det bare noen få kilometer med skiløyper. Det svenske laget velger likevel å holde fast på tradisjonen om å dra dit før VM. Bjørgen vurderte det samme.

– Jeg har vært inne på tanken, men jeg synes det er for lite løyper, sier hun til Adresseavisen.

Dropper høydeopphold

Også flere herreløpere kommer til å holde seg i Norge før mesterskapet. For de mannlige løperne som ønsker å dra på høydeopphold går turen sannsynligvis til Engadin-området ved St. Moritz i Sveits.

Bjørgen ble slått ut i semifinalen på sprinten i Falun. Stina Nilsson vant foran Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng.

TIL ALPENE: Marit Bjørgen tar med seg samboer Fred Børre og sønnen Marius til Davos for å forberede seg til ski-VM i Lahti.

– Jeg sliter med å komme godt nok ut fra heatene. Jeg blir for dårlig der og da blir det en kamp om å finne en åpning og posisjoner. Der er jeg ikke god nok, oppsummerer hun.

Tolv dager i Sveits

Hadde det ikke vært for friplassen hun har på grunn av VM-gullet i Falun for to år siden, er det godt mulig Bjørgen hadde stått over sprinten i Lahti.

– Men jeg har jo blitt verdensmester på sprint flere ganger, så alt kan jo snu.

Les også

Norge må endre planene før VM

Bjørgen drar til Davos når NM er ferdig i neste uke. Hun blir i den sveitsiske byen i tolv dager før hun reiser til verdenscupen i Otepää i Estland helga før VM starter.

– Jeg synes det er godt å komme seg bort, få koble helt av og oppholde meg i fine omgivelser. Det har vært suksessoppskriften min foran mesterskap også tidligere, sier Bjørgen.

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Maiken Caspersen Falla
  3. Davos
  4. Heidi Weng