Spesiell hilsen fra Finland begeistret Johaug

– Hun satte veldig stor pris på det, sier langrennsløperens manager.

Therese Johaug har foreløpig bare møtt pressen én gang etter pressekonferansen hvor det ble kjent at hun har avlagt en positiv dopingprøve.
  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
Les også

NRK-ekspert tror Johaug legger opp. Det avviser manageren blankt.

Tirsdag ble det kjent at Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned en påstand om en utestengelse på 14 måneder for Therese Johaug som en følge av den positive dopingprøven fra i høst.

I helgen gikk verdenseliten sesongens første verdenscuprenn i finske Ruka.

På fredagen skapte en lapp som var hengt opp på stadion overskrifter, Norge ble sammenlignet med det østtyske dopingregimet.

Lørdag og søndag holdt imidlertid de to finske jentene Tiia Impiö (18) og Johanna Laukka (16) opp hjerteformede plakater med teksten «Johaug vi støtter deg» og «Johaug vi savner deg».

Støtten fra den finske duoen varmet Johaug.

– Hun viste meg bildet på telefonen sin. Det var godt for henne å se, hun satte veldig stor pris på det, sier Johaugs manger, Jørn Ernst.

Finske Tiia Impiö (18) og Johanna Laukka (16) viste sin støtte til Therese Johaug i helgen.

– Ikke alle finner misliker henne

De finske jentene har Johaug som sitt store forbilde, og kaller henne «dronningen av langrenn». De hadde et håp om at budskapet skulle nå Johaug, det har det åpenbart gjort.

– Vi vil vise at vi støtter Johaug og at ikke alle finner misliker henne, sa Impiö.

Duoens inntrykk er at mange i Finland ikke stoler på Johaugs forklaring om at hun fikk i seg de anabole steroidene gjennom en leppekrem hun brukte for å behandle et munnsår under treningsleir i Mellom-Europa.

– Men vi vil stole på henne, sier Laukka.

Gledet landslagsløperne

Også de norske landslagsløperne som gikk i Finland satte pris på støtten som de finske venninnene viste Johaug.

– Jeg synes det var veldig hyggelig. Det setter vi stor pris på, sa Marit Bjørgen.

– Det var veldig fint og veldig snilt gjort. Det var mye snakk om hva som skulle møte oss i Finland, kanskje journalistene har vært hardest på det. Da var det hyggelig med en slik hilsen, sa Ingvild Flugstad Østberg.

– Veldig hyggelig å se, sa Heidi Weng.