Langrenn

Northug-brødrene går NM-lagsprinten sammen

Men Petter Northugs trener vil ikke love at skistjernen går femmila i Harstad.

Brødrene Northug går lagsprinten i NM sammen. Her er Petter og Tomas sammen under Falun-VM.
  • Reidar Løfaldli
  • Nicholas Bergh
    Journalist

I helgen samles nemlig Norges beste skiløpere i Harstad, for del 2 av Norgesmesterskapet. Det er lagsprint i fri teknikk som står på programmet torsdag, mens det er duket for 10 kilometer for menn og 5 kilometer i klassisk for kvinner, begge i klassisk, på fredagen.

MEDALJEJAKT: Spekulasjonene rundt Marit Bjørgens karrièrefremtid hagler fortsatt. Før vi får vite noe mer skal Bjørgen uansett gå NM i Harstad.

Lørdag kommer en godbit for puristene. Da skal det går tremil for kvinner og femmil for menn i klassisk stil, men det skal ikke arrangeres som i verdenscupen, med fellestart, men snarere i intervallstart, som i gamle dager.Deltakerlisten viser at programmet har falt i smak hos skistjernen. Av landslagsløperne er det bare Celine Brun-Lie, som har lagt opp, Kristin Størmer Steira, Chris Jespersen og Simen Østensen som ikke er påmeldt.

Les også

Northug spurtet til seier i norsk-svensk renn

— Northug dropper femmila

Ifølge Harstad Tidende dropper Petter Northug femmila i intervallstart, mens han «trolig ikke» stiller på 10 kilometeren. På lagsprinten, øvelsen Northug vant sammen med Finn Hågen Krogh i VM, stiller han imidlertid til start.

Northugs trener Stig Rune Kveen vil kun bekrefte at Northug går lagsprinten.

— Han skal opp og gå. Han står på start torsdag. Planen er at han skal gå lagsprinten med Tomas. Så får vi se hvor mange distanser det blir de neste dagene, sier Kveen.

På kvinnesiden stiller blant andre stjerneløperne Marit Bjørgen og Therese Johaug, men det er ikke kjent hvilke øvelser de går. Stiller begge på tremila, er de åpenbare kandidater til å vinne.

Les også

Johaug smadret Birken-rekorden: - Det kan ikke bli bedre

Rennleder for Harstad-NM, Rune Tøllefsen, er henrykt over deltakerlisten:

– Dette er fantastisk, og bidrar garantert til økt interesse blant publikum for NM. Slik det ser ut, kommer mange verdensmestere og løpere som er superstjerner i Norge. Utøverne ser nok likevel på seg selv kun som vanlige skiløpere, som ønsker å delta i de rennene som har høy status. NM del 2 er vel rennet i Norge som har nest høyeste status bak NM del 1. Derfor prøver de fleste å komme, sier Tøllefsen til Harstad Tidende.

NM på Ski del 1 gikk som kjent på Røros i januar. Se hvem som stakk av medaljene der i faktaboksen som hører til saken.

Les også

Svensk rival tror Northug bløffer

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Petter Northug
  3. Therese Johaug