Langrenn

Da Johaug ble utestengt, fikk kjæresten en beinhard oppgave

– Han har fått kjørt seg, sier skistjernen om Nils Jakob Hoff.

Therese Johaug og Nils Jakob Hoff har konkurrert mot hverandre de siste årene. Foto: Olav Olsen, Aftenposten/Audun Braastad, NTB scanpix

  • Halvor Ekeland
  • Nicholas Bergh
    Journalist

ØKERN: Siden 18. oktober 2016 har Therese Johaug (29) vært utestengt. Hun ble nektet å delta i konkurranser og å delta på landslagssamlinger.

Derfor måtte skistjernen lete etter andre måter å tilfredsstille konkurranseinstinktet. Da var det gunstig at kjæresten, roeren Nils Jacob Hoff (33), også er toppidrettsutøver.

«Han har fått kjørt seg», slår Johaug fast med et smil.

  • Historien taler mot Johaugs «enorme drøm». Les mer her:
Les også

Johaug fortalte om sin «enorme drøm». Kun denne finske stjernen har klart det tidligere.

Slik konkurrerer de mot hverandre

Testløp har nemlig vært viktig for Johaug i utestengelsesperioden. Det har blant annet blitt noen durabelige dueller med samboeren.

– Han har fått sine mil på ski, når han har vært med å trene med meg de siste årene. Han har tatt STORE steg, forteller Johaug til Aftenposten.

Hoff trenger naturligvis handicap når han konkurrerer mot en skiløper i verdensklasse. Paret har funnet flere kreative løsninger.

Therese Johaug har takket Nils Jakob Hoff for støtten etter dopingdommen. Her er paret under et pressemøte i Oslo i oktober 2016. Foto: NTB scanpix

For eksempel kan Hoff begynne ett eller to minutter før Johaug. Eller så kan han skøyte, mens hun går klassisk. I den sistnevnte varianten har faktisk Hoff til og med vunnet.

– Jeg har stort sett fått juling, men nå nylig vant jeg en 10 kilometer fellesstart. Det var riktignok skøyting, og hun gikk klassisk. Men jeg er likevel storfornøyd med den, sier Hoff – som har vært sammen med Johaug i fire år.

Les også

Svensk kommentator om Bjørgens valg: – Verst tenkelig for Johaug

Erter Johaug

Johaug har også trent mye med broren Karstein, som også satser på langrenn.

Johaugs første konkurranse på snø etter utestengelsen kommer på Beitostølen i november. Da vil hun kjenne på nervene, spår hun.

Testløpene har vært viktige for å gjøre overgangen minst mulig voldsom. «Du får kjent litt på følelsen, men det er ikke det samme», forklarer Johaug.

I tillegg til at Johaug har fått testet seg, har Nils Jakob Hoff blitt bedre som skiløper. Og han avslutter med et lite stikk til kjæresten.

– Jeg har fått juling høyt og lavt. Hun er derimot håpløs til å ro!

Les mer om

  1. Therese Johaug
  2. Langrenn