Golberg med knallsterk seier – nedturen fortsetter for Klæbo

Pål Golberg imponerte stort ved å vinne søndagens jaktstart i Ski Tour.

Pål Golberg (t.v.) leverte en strålende jaktstart i Östersund, og spurtslo Alexandr Bolsjunov.

Med seieren tok Pål Golberg over sammenlagtledelsen i nyvinningen Ski Tour. Han hadde grei kontroll på Aleksandr Bolsjunov på oppløpet, mens Martin Løwstrøm Nyenget tok den siste pallplassen.

– Det var veldig bra. Jeg blir bekymret da jeg får luke, men så kommer de tilbake i ryggen min igjen. I dag var jeg rett og slett bedre enn de oppover i bakkene, og da vet jeg at jeg bør ta de, sa Golberg til NRK etter løpet.

– Følelsen er vanskelig å beskrive, jeg må klype meg selv i armen. Det har ikke vært så bra på noen år, men det viser at det ikke er så lang vei opp, la han til.

Les også

Norsk storeslem i nyvinning – trøbbel for Klæbo

Viste styrke

Pål Golberg tok kommandoen utover i løpet, noe som gjorde at den store gruppen i tet, preget av hele seks nordmenn, begynte å slå sprekker.

Med tre kilometer igjen valgte Golberg å rykke, noe som gjorde at russeren Alexandr Bolsjunov ikke engang klarte å henge på nordmannen.

– Selv Bolsjunov henger i strikken for å følge Golberg her, se på Golberg, sa en imponert Torgeir Bjørn.

Like etter tok Bolsjunov igjen Golberg, men sistnevnte fortsatte å kjøre i front. Duoen ble fulgt av Røthe, Nyenget og Holund.

Det sto mellom de fem løperne helt før mål. Golberg vant spurten mot Bolsjunov, før Nyenget havnet på tredjeplass.

Les også

Klæbos nådeløse dom: – Hadde lyst til å dra hjem

Iversen: – Jeg sliter

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo startet omtrent ett minutt bak teten på jaktstarten.

Duoen klarte aldri å klatre særlig på resultatlisten. Iversen ble nummer 23, ett minutt og 52 sekunder bak Golberg.

– Det ble vel som det har vært, det går sent. Det kjennes litt spesielt, det går sent hele veien og jeg har ingenting å gi på med. Det er rart, jeg er ferdig som skiløper jeg nå, sa Iversen til NRK.

Emil Iversen under søndagens jaktstart i Östersund.

Han innrømmer at han sliter voldsomt for tiden.

– Jeg sliter ja. Jeg har prøvd og prøvd, men kommer ingen vei. Motgangen jeg har møtt de siste måneden har vært litt snodig. Jeg er nummer 20 og 30 og får ikke ut det beste. Det er kjedelig at jeg er i så dårlig form som nå. Det er bare å innse at man har bommet fullstendig. Jeg er ikke i nærheten, sier han.

Klæbo vil bryte Touren

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer 25, to minutter og 25 sekunder bak vinneren. Trønderen var frustrert over egen prestasjon.

– Det gikk ikke så bra, det sier seg selv. Jeg var langt bak, så jeg vet ikke helt hva som skjer. Det var søppel i dag også, sier Klæbo til NRK.

På spørsmål om han har lyst til å fortsette Ski Tour, svarer Klæbo:

– Nei, jeg har ikke noe lyst til det, sier han.

Les også

Bø langet ut mot gullvinneren: – Han fortjener ikke å være her

Klæbo fikk en tung dag i skisporet under Ski Tour søndag.

Nordmennene ledet an

Det var en flokk med nordmenn som ledet an på jaktstarten i Östersund. Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Finn Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby var de fire første ut på jaktstarten.

Femtemann Alexandr Bolsjunov fulgte tett etter nordmennene, mens Hans Christer Holund og Martin Løwstrøm Nyenget hang også med i tet.

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo startet begge ca. ett minutt bak teten. Klæbo gikk uten skinne rundt fingeren i dag, som han gikk med lørdag på grunn av brudd.