Langrenn

Aldri tapt en spurt: Ingen holdt følge med Barbro Kvåle

Barbro Kvåle viste alle landslagsjentene ryggen på oppløpet og sikret seg en populær seier.

Barbro Kvåle tok seg tid til å fri litt til publikum underveis i kvinnenes fellesstart.
  • Svein Hagen

Det var tre innlagte spurter underveis, alle de tre vant Barbro Kvåle. Og etter den tredje tillot hun seg også og showe litt med publikum.

— Det er jo et så fantastisk her i Sandnes, og da må jeg gi litt tilbake når jeg får slik applaus som jeg fikk hver gang jeg vant en innlagt spurt, sier hun.

Selv trodde hun at hun hadde brent litt mye krutt på disse spurtene, slik at det ikke var så mye sprut igjen da det drog seg til mot slutten.

Les også

  1. Se blinkskuddene fra styrkeprøven i Lysebotn

  2. Northug ruslet i mål og forsvant uten å snakke med noen

  3. Weng lærte av tabben. I dag knuste hun alle i monsterbakken.

Fikk alt til å stemme

— Men jeg kjente ut på den siste runden at jeg klarte å følge rimelig greit, og på det lange oppløpet her i Sandnes var det bare å klinke til når muligheten åpnet seg. Og jeg fikk det til å stemme maksimalt i denne spurten. Rett og slett herlig å vinne en fellesstart her dette folkelivet, sier Kvåle.

Faktisk har hun aldri tapt en spurt noen gang, en status som hun håper å bevare også i framtiden. Hun legger ikke skjul på at denne seieren gir en masse påfyll av selvtillit.

— Jeg fikk vist meg skikkelig fram her i sentrumsgatene, og det er helt klart at det er gunstig overfor mine sponsorer, forklarer hun.

VM i Lahti et stort mål

Det at hun satte mer meritterte utøvere som Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i skyggen på oppløpssiden er noe hun var oppriktig stolt over.

— Har jo et langsiktig mål å komme meg med på landslaget og VM i Lahti neste år og sprinten er noe som virkelig frister meg. Men da må jeg også prestere like godt i skisporet som jeg gjorde her med rulleski. Seieren her i Sandnes gir i alle fall masse påfyll av inspirasjon og motivasjon, understreker en meget glad vinner i kvinnenes fellesstart.

På plassen etter Barbro Kvåle kom Lotta Udnes Weng, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte som nummer tre.

Var tung og stiv

Renate Bergset Tjetland fikk det ikke helt til å stemme på fellesstarten, og følte seg tung og stiv helt fra start.

Renate Bergset Tjetland fra Gjesdal hadde håpet å kjempe i teten i kvinneklassen, det håpet varte bare i et par runder.— Var tung og stiv helt fra start, og det ble etter hvert fryktelig tungt å gå rundt her i Sandnes, sier hun.

Hun har trent veldig mye, og tror selv at det mangler en del på overskuddet. Samtidig erkjenner hun at nervene nok kan han spilt henne et puss på hjemmebane.

— Jeg hadde jo så veldig lyst å gå fort her, og kanskje har jeg lagt litt for stort press på meg selv. Det er i alle fall veldig skuffende og leit at jeg ikke klarer å prestere bedre her med så masse folk og liv på tribunen. Føler rett og slett jeg har skuffet veldig mange når jeg ikke blir bedre enn nummer 16 på fellesstarten, sukker hun.

Hun setter nå sin lit til at kroppen fungerer bedre på sprinten i morgen, der hun har som mål å komme seg videre fra kvalifiseringen.

— Må bare prøve å slippe meg litt løs, og håpe at kroppen responderer bedre i morgen. Det hadde vært utrolig gøy å vise seg fram fra min beste side, understreker hun.