Langrenn

Martin Johnsrud Sundby er den eneste småbarnsfaren på landslaget: – Jeg får vondt i hjertet hver gang jeg drar ut på trening om kvelden

Nå er han den eneste langrennsstjernen i Norge med en helt normal kjernefamilie – kone, to barn og stasjonsvogn. Martin Johnsrud Sundby (34) sliter med samvittigheten. Men han mener at familie og barn har gjort ham bedre.

Frokost hjemme hos Sundby/Heggedal på Holmen i Oslo. Barna Markus (5) og Max (2,5) vet at Martin Johnsrud Sundby er en kjent langrennsutøver. Eldstemann lurer på når pappa skal slutte med langrenn.

Klokken 08.00 en tirsdag på Holmen i Oslo. Sesongstarten i langrenn nærmer seg. Frokosten var servert. Høstsolen suste gjennom vinduer som natten hadde sådd dugg på.

Markus (5) satt ved siden av pappa. Han smilte, lo, diskuterte og lovet at pappaen skulle få svi en gang i fremtiden. Angivelig var det som en hevn for et eller annet pappatull tidligere på morgenen. Foran ham sto en stor bolle med frokostblanding som han spiste sakte av mens han snakket.

Les hele saken med abonnement