Åpner for Northug-retur i Falun neste helg

Landslagsledelsen har diskutert når VM-kongen fra 2015 skal gå verdenscup igjen.

PÅ VEI TILBAKE: Petter Northug (til venstre) skal etter planen stå på startstreken i helga. Her sammen med landslagssjef Vidar Løfshus.

TRONDHEIM: Denne helga går verdenscupen i svenske Ulricehamn. Det skjer uten Petter Northug, som planlegger å gå norgescup på Sjusjøen lørdag og Uglarennet i Trondheim søndag.

Neste helg drar verdenseliten videre til Falun, hvor Northug tok fire VM-gull for snart to år siden. Der kan også 31-åringen fra Mosvik stå på startstreken.

Les også

Northugs TV-intervju skapte debatt i skiforbundet

Uaktuell for sprint

– Det har vært diskutert, men vi har ikke tatt noen beslutning, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

I Falun er det sprint lørdag og tremil søndag. Det er søndagens distanse som kan være aktuell for Northug, som allerede er direktekvalifisert for sprinten i VM.

PÅ HØYDETRENING: Petter Northug (til venstre) og Stig Rune Kveen har den siste uka vært på treningsleir i Sveits. Her fra et tidligere høydeopphold.

– Det er ikke plass til ham på sprinten i Falun, for der har vi så få plasser. Spørsmålet er om han kan gå tremila.

Liten betydning

I så fall vil han bli tatt ut tross svært beskjedne resultater i årets sesong. Selv om han skulle vinne helgas renn på Sjusjøen og Trondheim, vil ikke det bli vektlagt i stor grad.

Les også

Disse løperne er inne og ute av troppen: Nå venter en intens kamp om VM-plassene

SIST SETT HER: Petter Northug (til høyre) på vei ut av hotellet på Lillehammer sammen med Are Sørum Langås tidlig i desember. Etter det har han vært borte både fra konkurranser og rampelyset.

– Det som skjer i helga har liten betydning, sier Løfshus.

Herrelandslagssjef Tor Arne Hetland besøkte Northug under høydeoppholdet i Sveits tirsdag denne uken. Ifølge landslagssjefen er skikongen, som har slitt tungt helt siden han reiste hjem fra verdenscupen på Lillehammer tidlig i desember, i klar bedring.

– Veldig optimistisk

– Jeg må bare referere til det Tor Arne sa, og Petter er veldig optimistisk.

Overtrening i forbindelse med det siste høydeoppholdet i november skal være årsaken til problemene Northug har hatt de siste par månedene. Han måtte for første gang stå over Tour de Ski av den grunn.

Les også

Northugs første intervju på 45 dager: - Garanterer toppform i VM

Dersom Northug følger planen og stiller til start i helga vil landslagsledelsen få det første svaret på hvor han står. Vinterens store mål, VM i Lahti, starter om en drøy måned. I tillegg til sprint er Northug direktekvalifisert til den avsluttende femmila.