Langrenn

Northug vurderer å droppe OL

Northug og Skiforbundet er ennå ikke enige om avtale.

Petter Northug er i konflikt med eget forbund.
  • Torgrim Gotland Bakke

Petter Northug sliter ikke bare med virussykdom i forberedelsene til OL-sesongen.

Skiløperen, som har signert en privat avtale med COOP, er fremdeles ikke enig med Norges Skiforbund om en representasjonsavtale. Nå snakker han ut om saken for første gang.

— Det verste scenarioet er jo at jeg blir hjemme under OL. Jeg skal alltids klare å finne på noe, det finnes jo andre skirenn å gå også, sier Northug i et intervju med TV 2.

Kontroversiell avtale

Northug bestemte seg for å stå utenfor landslaget etter forrige sesong. For å kunne representere Norge internasjonalt må han skrive under på avtalen med forbundet.

En slik avtale påstår forbundet har vært vanlig for andre løpere som har stått utenfor landslaget tidligere, men ingen løpere, i eller utenfor landslaget, har hatt kjennskap til en slik avtale før nå.

— Jeg har en avtale med COOP. De støtter meg og jeg må føle at de er fornøyd før jeg signerer avtalen. Jeg skjønner selvsagt at alle har sine krav, Norges Skiforbund, COOP og jeg. Det er en trekant der alle må være fornøyd og det er selvsagt en utfordring å få til, sier Northug.

Vil bli enige

Med avtalen ønsker forbundet å verne om sine egne sponsorer. Problemet i saken er at landslaget sponses av Spar, en konkurrent til Northugs hovedsponsor Coop, og «da kan ikke selv Northug jr. komme og reklamere for COOP når han måtte ha lyst», sier en kilde i Skiforbundet til TV2. Men selv om det ikke er enighet ennå er skiforbundet positive til at saken skal løses.

— Skiforbundet er veldig positive til at vi blir enige, sier kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff.

Les også

  1. Northug: - Jeg savner ingenting fra landslaget

  2. Northug frykter ikke startnekt

  3. Syk Northug endrer på treningsopplegget

Les mer om

  1. Petter Northug