Langrenn

- Northug har sprengt alle grenser for fornuft og forstand

Aftonbladets Petra Thorén mener i likhet med andre nordiske kommentatorer at Petter Northug har satt skikarrieren på spill.

KOMMENTERER NORTHUG: Aftonbladets Petra Thorén er ikke nådig mot skikongens opptreden.
  • Ole Jacob Hoel

«Promillekjøringen var brutalt egoistisk og alt annet enn ydmyk. Menneskeliv kunne gått tapt.(..) Det er vanskelig å begå et større tillitsbrudd. Petter Northug setter hele karrieren på spill. Han skal være sterk for å komme tilbake etter dette», skriver kommentator i VG, Jostein Overvik.

«Det er ikke mye ære knyttet til det å kjøre i fylla. Det er en fatal handling og blir straffet deretter. Akkurat her er det ikke – og vil det ikke være – noen hjelp i statusen som en av Norges mest populære idrettsutøvere. Samtidig skal Petter slippe den ekstra belastningen å stå til rette også som sportshelt.», skriver Esten O. Sæther i Dagbladet.

Les også

- Kan gå tre uker før vi får svar på blodprøvene

«Han har tøyet grensene og vi har ofte elsket det. Denne søndagen sprengte Petter Northug alle grenser av sans, fornuft og forstand. Hendelsen kan ikke forsvares, skriver svenske Aftonbladets kommentator Petra Thorén, som også gir Northug anerkjennelse for én ting:

«Han gjorde i går det smarteste han kunne gjøre i PR-messig. I et forsøk på gjenskape den plattform som har smuldret opp under ham, fortalte han åpent om skammen og angeren.»

Kommentator i den andre store svenske tabloiden,Expressen, trodde at Petter Northug var «smartere enn dette»

« ... forstår jeg alt rett, virker det som en kortere fengselsstraff kan vente. Men det er bare en del av stormen av elendighet som nå kommer til å ramme 28-åringen. Hvilke norske barn kommer nå til å se opp til sitt tidligere idol? Hvilke sponsorer vil fortsatt samarbeide med Petter Northug? Hva sier landslagskollegene? Konkurrentene? Vennene? Den norske folk?» spør Tomas Pettersson.

Les også

Northug får hjelp av Olympiatoppen

Adresseavisen kommentator ser «bilvraket han rømte fra på Byåsen på en havarert skikarriere». Men Kjetil Kroksæter ser ikke bare slutten, men også en potensiell begynnelse i det som har skjedd.

«Klarer han å gjenskape tronen vil det være hans største bragd som skiløper, og det venter både hyllest og tilgivelse. For det er ingen ting vi liker bedre enn å se folk reise seg etter at de er slått ut på knockout,» skriver Kroksæter.

SPORTSDØGNET:

Les også

  1. Jurister tror på ubetinget fengsel for Northug

Les mer om

  1. Petter Northug