Her er idrettsstjernenes utrolige trafikkulykker

City-spiller prøvde å løpe fra politiet, mens Diego Maradonas bil frontkolliderte med turistbuss.

Katerina Thanou, Diego Maradona og Tiger Woods har alle kjennskap med trafikkulykker.
  • Nicholas Bergh

Søndag ble det kjent at Petter Northugs bil har værtinvolvert i en bilulykke på Byåsen i Trondheim. Det er imidlertid ikke klart om hvorvidt Northug selv satt i bilen da det skjedde.

Hvis Northug var involvert, er han langt fra den første idrettsstjernen som har hatt uheldige trafikkopplevelser. Her er noen av de mest kjente tilfellene.

Krasjet etter ekteskapskrangel

Tiger Woods hadde for lengst gjort seg uforglemmelig i golf-verdenen, men i november 2009 skulle han finne veien til overskriftene av utenomsportslige grunner.

Først publiserte tabloidavisen The National Enquirer at Woods hadde hatt et sidesprang med nattklubb-bestyreren Rachel Uchitel. To dager senere kjørte Woods Cadillacen sin inn i et tre like ved huset sitt.

Hans svenske kone Elin Nordregren hjalp golfstjernen ut av bilen, og Woods slapp unna med en bot for uansvarlig kjøring og små ansiktskader.

Enkelte medier hevdet at Woods ansiktskader ikke kom på grunn av bilkollisjonen, men snarere at Nordegren hadde kloret han i ansiktet i løpet av en krangel om utroskapsanklagene.

De neste dagene skulle imidlertid bli et mareritt for Woods, da hans utroskap fikk stadig mer oppmerksomhet i pressen, noe som til slutt førte til en innrømmelse fra Woods, som også besluttet å ta en pause fra golf-sirkuset.

Tiger Woods krasjet etter en krangel med sin daværende kone Elin Nordregren.

Maradona i kollisjon med turistbuss

Om han virkelig er verdens beste fotballspiller diskuteres fortsatt, men kanskje har Diego Maradona et større krav til tittelen som tidenes mest kontroversielle fotballspiller.

I september 2000 bemerket han seg nok en gang, da jeepen han kjørte kolliderte med en turistbuss på Cuba.

I bussen var det kun en sjåfør, mens Maradona hadde med seg en venn i bilen. Alle tre slapp unna med lettere skader.

Maradona hadde et nært forhold til den cubanske statslederen Fidel Castro. Argentineren var på Cuba for å ta et oppgjør med narkotikaproblemet sitt.

I 2011 kolliderte en bil Maradona kjørte med en buss, denne gangen i Buenos Aires. Også da slapp Maradona, og hans kjæreste Veronica Ojeda, unna med lettere skader.

Anklaget for å finne opp ulykke

Like før Athen-OL i 2004 uteble de greske sprinterne Kostas Kenteris og Katerina Thanou fra en dopingkontroll. Dette var tredje gang duoen ikke hadde møtt opp til en dopingkontroll det året, men denne gangen hevdet de at en motorsykkelulykke hadde hindret dem i å komme.

De ble senere den samme kvelden innlagt på sykehuset, men det tok ikke lang tid før de ble beskyldt for å lyve.

Anklagene gikk på at ulykken aldri hadde funnet sted. Kenteris og Thanou trakk seg fra lekene, noe de beskrev som «for nasjonens beste».

Rettsaken mot duoen pågikk i mange år. I mai 2011 ble de dømt til 33 måneders fengsel, men i september samme år ble de frikjent på grunn av manglende bevis i behandlingen av ankesaken.

Liverpool-stjerne prøvde å løpe fra politiet

På Halloween i 2007 krasjet den tidligere Liverpool-spilleren Dietmar Hamann sin porsche inn i et gjerde i nærheten av Manchester flyplass.

Den daværende Manchester City-spilleren prøvde å rømme fra åstedet, men politiet fant han løpende rundt 2,5 kilometer unna.

Hamann var iført dress, og var ifølge politiet beruset. Tyskeren måtte klare seg uten førerkortet i seks måneder som følge av hendelsen.

I sin selvbiografi The Didi Man fortalte han at han på et tidspunkt var avhengig av både gambling og alkohol.

Senere har Hamann jobbet som trener, manager (i Stockport County) og som fotballekspert for blant annet BBC og LFC TV.

Van der Sar bevitnet Ronaldo-krasj

Det vil nok ikke overraske noen at Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo har en forkjærlighet for glamorøse biler.

Hans kjøreferdigheter har imidlertid ikke alltid stått i samme stil. I januar 2009, da han fortsatt spilte for Manchester United, krasjet Ronaldo ferrarien sin i en tunnel i nærheten av Manchester flyplass.

Den kostbare bilen ble totalvraket, men Ronaldo var i såpass godt slag etter hendelsen at han gikk rett på trening.

Uniteds målvakt Edwin van der Sar hadde kjørt bak Ronaldo da ulykken skjedde, og kjørte derfor sin portugisiske lagkamerat til klubbens treningsfelt.

Skistjerne meid ned av bobil

Den svenske langrennsløperen Daniel Richardsson ble påkjørt av en bobil sommeren 2013. Richardsson prøvde å hjelpe en venn og noen familiemedlemmer som hadde punktert rett utenfor Richardssons hjemsted Iggesund da ulykken skjedde.

Richardsson og vennen ble meid ned av bobilen. Vennen omkom på stedet, mens Richardsson ble kjørt til sykehuset.

Til tross for den traumatiske hendelsen kom Richardsson sterkt tilbake denne våren, ved å ta bronse på 15 kilometer klassisk i OL, og ved å vinne Kollen-femmila.