Langrenn

Fortsetter problemene må Northug vurdere et helt år uten langrenn

KOMMENTAR: Petter Northug ser ut til å ha trent for hardt – igjen. Spørsmålet er om kroppen hans lenger er i stand til å tåle tøff trening.

SLITER: For tredje år på rad har Petter Northug problemer i sesongoppkjøringen. Han deltar ikke i Toppidrettsveka, som åpnet i Orkdal torsdag. Foto: ALEKSANDER MYKLEBUST

ORKDAL: Marit Bjørgen var det store trekkplasteret da mange hundre barn var samlet i Idrettsparken på Orkanger torsdag formiddag. Hun var der for å markere åpningen av Toppidrettsveka, der Petter Northug skulle ha deltatt. Sammen med Johannes Høsflot Klæbo var det han som først og fremst skulle lokke tilskuere til Knyken i Orkdal, Aure og Trondheim denne uka.

Med både Klæbo og Northug ute, er det Dario Cologna, Federico Pellegrino og Simen Hegstad Krüger som fronter årets arrangement sammen med Heidi Weng. Skipensjonist Bjørgen var med på åpningen. Selv om deltakerlista er sterk, savnes Northug. De som følger rulleskikonkurransene i Trøndelag disse dagene funderer på om han noen gang kommer tilbake.

Les hele saken med abonnement