Langrenn

Fotballtalentet valgte langrenn – nå er hun i norgestoppen

Da Tuva Lislevand (17) skulle begynne på videregående, tok hun valget om å legge fotballskoene på hylla. I helga gikk Oddersjaa-jenta inn til sin første pallplassering i norgescup.

Oddersjaa-jenta gikk fredag inn til fjerdeplass på 7,5 km klassisk, og fulgte søndag opp med karriens første pallplass i norgescup da hun ble nummer tre på 5 km skøyting. Lørdag ble hun nummer 17 i sprint.

– Før sesongen hadde det vært urealistisk å satse mot pallen, men i og med at det har gått så bra før i vinter hadde jeg et håp. Det var utrolig deilig å lykkes, sier Tuva Lislevand etter tredje- og fjerdeplass i helgens norgescuprenn.

Fremgangen hun har hatt i vinter har vekt oppsikt i langrennsmiljøet på Sørlandet, og ord som «formidabel» og «sjumilssteg» brukes for å beskrive fremgangen. 15. plass var hennes soleklart beste resultat i nasjonal sammenheng sist vinter. Men i år har ikke resultatene uteblitt, og etter blant annet to åttendeplasser i norgescup fikk hun i januar sjansen i en nordisk juniorlandskamp. Det endte med 6. og 13. plass i Otepää i Estland.

Les hele saken med abonnement