Krüger-stikk mot kjepphøy Northug: – Solbrun bajas

ÅLGÅRD (VG) Petter Northug (36) gliste fra øre til øre og serverte stikk mot konkurrentene da han viste at formen er i anmarsj og tok en av to spurtpriser i langløpet Blink Classics.

VISTE SEG FREM: Petter Northug under langløp på rulleski i Ålgård.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– De tenker nok bare «her kommer Gud, flytt dere, her er det ingen sjanse». Det må være tøft for dem, men sånn er det – verden har ikke forandret seg så mye de siste årene, sier en sedvanlig breial Northug til VG etter å ha tatt spurtprisen etter drøyt 40 kilometer av torsdagens langløp i rulleski.

Den tidligere skikongen, som sist sesong gikk noen langløp som mosjonist, satte med andre ord sitt preg på den drøyt fem mil lange stakeprøvelsen i Ålgård.

Spesielt imponerende var prestasjonen med ti kilometer igjen.

Northug rykket fra et felt bestående av de beste langløperne og landslagsløpere, blant dem Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Håvard Solås Taugbøl, for å ta en av spurtprisene underveis.

– Da våknet femmilsmusklene. Jeg så at «kidsa» (barna) begynte å bli trege, så da kunne jeg spasere inn og hente den, sier Northug.

Ingen klarte å følge og Northug passerte linjen først.

– Det er galskap. Northug har lagt opp for lenge siden. Nå leder han og vinner den siste spurten her. For en mann, kommenterte NRK-ekspert Torgeir Bjørn under kanalens sending.

GODT HUMØR: Petter Northug, her etter torsdagens Blink Classics i Ålgård.

– En solbrun bajas

En av dem som så Northug vinne spurtprisen var nettopp landslagsløper Krüger.

Han skryter av 36-åringen og tror han kan prege noen løp fremover. Når det gjelder den breiale Northug-kommentaren, om at resten av feltet tenkte at det var Gud som kom gående på rulleski, er ikke Lyn-løperen enig i.

– Det tenkte jeg ikke. Jeg tenkte at det var en solbrun bajas som hadde god fart utfor der. Og hadde vekten med seg nedover. Da kom han som en kanonkule, sier Krüger og smiler godt.

Simen Hegstad Krüger, her under onsdagens Lysebotn Opp under Blinkfestivalen. Torsdag kveld konkurrerte han under langløpet Blink Classics.

Novak-seier foran Musgrave

Men det ble ikke mer Northug etter dette. Etter en rekke manøvre frem i TV-ruten for å vise seg frem for teten og deretter spurtet for pris, ble 36-åringen hektet av. Farten gikk også betraktelig opp den siste milen.

Det endte med en spurt mellom briten Andrew Musgrave, Amund Riege og Max Novak, der sistnevnte til slutt vant foran Musgrave.

Riege rotet det voldsomt til på oppløpet og mistet den siste pallplassen til Magnus Vesterheim.

Northug trillet på sin side inn til en 48. plass, like under tre minutter bak den svenske vinneren.

Northug fortsetter på sin side sin jakt på nye bragder under Blinkfestivalen.

Fredag stiller han på startstreken under den 15 kilometer lange fellesstarten i Sandnes sentrum.

Utover høsten stiller 36-åringen opp på flere rulleskirenn også i Sverige for å spisse formen mot vinteren.

LEDET AN: Petter Northug i store deler av løpet.