Langrenn

Fikk Johaug-skryt etter tredjeplassen: - Nå er jeg en outsider

Endelig fikk Kari Øyre Slind den sesongåpningen hun ønsket seg. Etterpå fikk hun skryt av Therese Johaug.

GLADE: Kari Øyre Slind og Therese Johaug var begge lettet over gode prestasjoner i den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen. Therese Johaug vant og gledet seg over Slind som ble nummer tre. Foto: Richard Sagen

 • Anne-Marit Dahl

BEITOSTØLEN: Da kvinnenes 10 km klassisk var over på Beitostølen, smilte Kari Øyre Slind fornøyd over å ha blitt nummer tre.

Sist sesong så hun jevngamle Ragnhild Haga få sitt internasjonale gjennombrudd. I tåka på Beitostølen var det 27-åringen fra Oppdal som viste seg fram i det som var VM-sesongens første renn.

Les også

Northug disket i sesongåpningen: - Den var soleklar

Fryktet to minutter

Therese Johaug vant på overlegent vis i comebacket etter utestengelsen, og Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to, men Slind viste at hun har tenkt å gjøre livet surt for de aller beste.

– I går sa jeg at jeg skulle være fornøyd hvis avstanden var mindre enn to minutter. Det klarte jeg, sier Kari Øyre Slind som var 59,8 sekunder bak Johaug i mål.

Slinds prestasjon ble lagt merke til av Johaug.

– Det er utrolig moro å se at Kari lykkes. Hun har jo hatt noen trøblete sesonger der hun ikke har fått ute potensialet sitt. Når man har vært nede noen år, så går det faktisk an å komme tilbake igjen, sier Johaug som selv var utrolig lettet over å kunne konkurrere igjen.

– Jeg hadde lyst til å gå fort, og jeg tar med meg at det var moro å gå skirenn. Jeg kunne ha gått en runde til. Det er en god følelse, smiler Johaug.

– Lettet

Akkurat som Johaug kjente Kari Øyre Slind på lettelse etter sesongåpningen. I fjor stilte hun ikke til start på grunn av en skadet stortå.

FORNØYD: – Et bra løp. Slik oppsummerte Kari Øyre Slind innsatsen etter tredjeplassen i sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Richard Sagen

Les også

Fikk du med deg denne? Etter tre år med skader smiler langrennshåpet igjen

– Det var et bra løp, men først og fremst er jeg lettet. Det har vært problemer de siste årene, og jeg har vært nervøs for at ting skal gå galt igjen, innrømmer hun.

I stedet tar hun med seg en god følelse etter fredagens renn. Og hun har fortsatt en del å gå på med tanke på toppformen.

– Jeg har holdt igjen på intensiteten i høst for å ha en sikkerhetsmargin. Jeg håper at jeg kan konkurrere meg i bedre form. Nå er jeg en outsider. Det er en fin posisjon å være i, mener 27-åringen.

Rolig søndagsfrokost

Ole Morten Iversen gledet seg litt ekstra på vegne av Slind.

Les også

Johaug med maktdemonstrasjon i comebacket

Anne Kjersti Kalvå (t.v) kom i mål som nummer ni på 10 km klassisk. Hun var et drøyt minutt bak Kari Øyre Slind i mål. Foto: Richard Sagen

– Hun har vært solid på trening i hele høst. Det er ekstra artig for henne, sier landslagstreneren.

Slind har aldri vært på pallen før i verdenscupen, men håper det vil skje denne sesongen. Lørdag skal hun gå sprinten på Beito for å få ei skikkelig fartsøkt i kroppen. Søndag blir det hvile. 10 kilometer fristil går uten henne. Hun har andre planer den morgenen.

– Søndag blir det rolig frokost med egg og bacon, smiler Kari Øyre Slind.

Les mer om

 1. Therese Johaug
 2. Kari Øyre Slind
 3. Ole Morten Iversen
 4. Langrenn

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Privatfly redder stafetten for Oppdal: Kari jublet for superløp og redningsmannen Røkke

 2. LANGRENN

  Johaug med maktdemonstrasjon i comebacket

 3. LANGRENN

  Johaug suveren på Beitostølen: - En maktdemonstrasjon

 4. LANGRENN

  Johaug mimret tilbake til Bjørgen-kommentar etter NM-utklassing

 5. LANGRENN

  Johaug knuste konkurrentene: – Skjønner at enkelte kanskje synes det er litt kjedelig

 6. SPORT

  Trønderens svikt er et mysterium: – Hun skulle vært betydelig nærmere