Røthe tok innersvingen på Sundby og Krüger: - En fordel å veie 60 kilo

Vossingen skarpest på det tunge føret.

SEIER: Sjur Røthe var best på 15 kilometeren på Beitostølen søndag.

Sjur Røthe startet 15-kilometeren på Beitostølen rolig, men i det litt tunge føret tok han etter hvert knekken på konkurrentene. Fra 10 kilometer og inn var det ingen som klarte å utligne farten til vossingen.

I mål var han 11,1 sekunder foran Simen Hegstad Krüger, og 11,8 sekunder før Martin Johnsrud Sundby på tredjeplass. Hans Christer Holund havnet på fjerdeplass, 39 sekunder bak Røthe.

Les også

Slakter hverandres planer: – Emil har null tro på det jeg gjør

Dermed står Røthe igjen med en første- og en tredjeplass fra åpningshelgen i sesongen 2018/2019.

Målet før helgen var å bruke løpene som en trening til rennene på Beitostølen om tre uker. Men vossingen brukte tid på å ta kontroll på konkurrentene. Fram til 10 kilometer lå han bak de argeste rivalene.

– Jeg slet litt med åpningsfarten, det var utrolig løst der ute. Men etter hvert fikk jeg opp dampen og bestemte meg for å trykke skikkelig til på andrerunden. Det var en fordel å veie 60 kilo på dette føret i dag, sa Røthe til NRK etter målgang.

Les også

Northug disket i sesongåpningen: - Den var soleklar

For det var løst i løypene på Beitostølen etter tre renn denne helgen. Mens de litt tyngre konkurrentene falt gjennom i snøen, hadde Røthe en langt enklere jobb med å holde farten oppe.

– Sjur er i god form, og han har en teknikk som er utmerket på dette føret. Han gikk bedre teknisk enn alle konkurrentene, spesielt på den siste runden da det gjaldt som mest, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Halvveis ut i løpet så det ut som Martin Johnsrud Sundby skulle få til et knalløp, men så stoppet det seg litt.

– Det var et kjempebra løp av Røthe, og han har nok rett i at det er enklere å flyte på snøen når han er ti kilo lettere enn meg. Men han går godt på ski, og er en smart skiløper. Han går ekstremt teknisk godt når det blir slike forhold, så det er nok like mye derfor han vant, sa Sundby til NRK.

ÅPNET BRA: Martin Johnsrud Sundby gikk knallhardt ut, men tapte tid til Røthe etter halvgått løp.
Les også

Nå er det kun håpet igjen for Northug. Og det er veldig lite

Sundby åpnet hardt

Martin Johnsrud Sundby gikk sterkest ut fra start, og tok ledelsen ved 2,2 kilometer, noen sekunder foran treningskompisen Simen Andreas Sveen, som senere falt fra en topplassering. De aller sterkeste konkurrentene, som Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund, la seg enda noen sekunder bak.

Ikke overraskende var det landslagsløperne som tok kontroll over de øverste plassene på listen. Sundby holdt forspranget på rundt fem sekunder på Krüger, Røthe og Holund ved halvgått løp. I tillegg klarte Chris Jespersen å henge seg på kvartetten.

Les også

Sjur Røthe er spesialist på distansen han nesten aldri går

Trio i tet

Etter 10 kilometer hadde Jespersen og Holund falt så langt bak at det sto klart at kampen om seieren ville stå mellom Sundby, Røthe og Krüger. Ved passering skilte det 3,5 sekunder mellom trioen.

Røthe tok tredjeplassen på fredagens åpningsløp, og hadde lyst til å stige lenger opp på pallen denne gangen. Røthe overtok ledelsen på 10 kilometer, og tok sakte, men sikkert sekund på sekund på konkurrentene.

STERKEST: Sjur Røthe vant under 15 km fri teknikk menn på Beitostølen.

Trønderne sto over

Dagens løp er det tredje på Beitostølen denne helgen. På fredag startet sesongen med 15 kilometer hvor Didrik Tønseth vant foran Emil Iversen og Sjur Røthe. I går vant Johannes Høsflot Klæbo foran Emil Iversen og Eirik Brandsdal.

Hverken Didrik Tønseth, Emil Iversen, Petter Northug eller Johannes Høsflot Klæbo stilte i dagens renn.