Langrenn

Johnsrud Sundby-utestengelsen: Northug overtar Tour de Ski-triumfen

...og Didrik Tønseth blir tilkjent sin første verdenscup-seier.

Petter Northug overtar sammenlagtseieren til Martin Johnsrud Sundby i Tour de Ski 2015.

Martin Johnsrud Sundby mister verdenscupseieren sammenlagt i 2014-/15. Petter Northug står nå som vinner av Tour de Ski 2015 og Didrik Tønseth har fått sin første verdenscupseier.

FIS har oppdatert listene sine etter at det ble klart at Martin Johnsrud Sundby mister seirene sine i Davos desember 2014 og Tour de Ski i januar 2015 på grunn av brudd på dopingbestemmelsene ved feil bruk av astmamedisin.

Les også

Gråtkvalt Johnsrud Sundby: - Himmelen falt i hodet på meg

svp://112139?view=ap

Petter Northug, som endte 34,5 sekunder bak Sundby på toppen av Alpe Cermis i 2015, overtar seieren av Touren. Russeren Jevgenij Belov rykker opp til andreplass, mens svenske Calle Halfvarsson er tilkjent tredjeplassen.

Northug har tidligere uttalt at han ikke kan gi seg som langrennsløper før han har vunnet Tour de Ski, så spørs det om han regner med denne seieren som sin egen.

Seieren Johnsrud Sundby tok på 15-kilometeren i Davos 13. desember 2014 er nå tatt over av Didrik Tønseth. Trønderen får dermed tilkjent sin første verdenscupseier.

Didrik Tønseth (t.v.) overtar seieren til Martin Johnsrud Sundby i Davos 2014.

Sundby mister også alle sine verdenscuppoeng og premiepenger i denne perioden, noe som gjør at Dario Cologna overtar seieren i verdenscupen sammenlagt for 2014-/15-sesongen. Northug har rykket opp til andreplass, mens Halfvarsson står på tredjeplass. Johnsrud Sundby er plassert på sjetteplass.Skiforbundet har bestemt at de vil erstatte premiebeløpene Johnsrud Sundby nå blir fratatt som en konsekvens av dommen. Til sammen skal det være snakk om cirka 1,1 millioner kroner.

(©NTB)