Fredrik Aukland: - Den som er best kvalifisert må få jobben, uavhengig av kjønn

Onsdag presenterte landslaget et team bestående av bare menn. Fredrik Aukland håper flere kvinner vil bli langrennstrenere.

ØNSKER FLERE KVINNER: Fredrik Aukland håper på flere kvinnelige langrennstrenere.

BEITOSTØLEN: Da Vidar Løfshus presenterte teamet sitt på Beitostølen i forbindelse med sesongåpningen i går, sto mennene på rad og rekke. Fra venstre rekrutt-trener Sjur Ove Svarstad, herresjef Trond Nystad, sprintsjef Arild Monsen og kvinnetrener Egil Kristiansen.

BEITOSTØLEN: Alle de norske landslagstrenerne i langrenn er menn. Fra venstre Sjur Ove Svarstad, Trond Nystad, Arild Monsen og Egil Kristiansen. Til høyre deres sjef Vidar Løfshus.

Løfshus beklager at det er slik. Heller ikke langrennsekspert Fredrik Aukland mener situasjonen er gunstig.

— Det er veldig synd

— Jeg er av den oppfatning at den som er best kvalifisert må få jobben, uavhengig av kjønn. Dessverre er det kultur for at det er flere herrer enn damer som er trenere. Det synes jeg personlig er veldig synd, sier Aukland til Adresseavisen.

Therese Johaug uttalte i går at hun ønsker flere kvinner inn i støtteapparatet og mener det er viktig for miljøet. Kathrine Harsem er av en annen oppfatning.

— Når det gjelder trenere, så er jeg veldig fan av herretrenere. Jeg har mer respekt for menn enn for kvinner når det gjelder det yrket, sa hun til Adresseavisen i går.

Les også

Landslagsløperen har mindre respekt for kvinnelige trenere enn for menn

Ønsker tiltak

Aukland mener det trengs tiltak for å få flere kvinner til å ta trenerutdanning.

— Jeg tror ikke det skal være slik at man skal få jobb lettere fordi man er kvinne. Det bør settes i gang arbeid med trenerutdanning tidligere og det må oppfordres til at flere kvinner skal søke på trenerstillinger. Jeg håper absolutt at det blir flere kvinnelige trenere, sier han.

Aukland er glad for Johaugs oppfordring.

— Det er sunt for miljøet med en blanding av kvinner og menn. Det Harsem sier får hun stå for selv. Det er hennes personlige mening, sier Fredrik Aukland.

Løfshus: - Ikke bra

Vidar Løfshus sier dette om at han kun har menn i trenerteamet sitt:

— Det er et litt betegnende bilde. Det er ikke bra. Vi har Brit Baldishol som er utviklingssjef og Gro Eide som er pressesjef, men ellers så er flertallet dessverre menn.