Langrenn

Flere profiler trekker seg fra Tour de Ski

Svenske utøvere rammet av sykdom kort tid før tourstarten.

Calle Halfvarsson utfordrer ikke de norske utøverne i årets Tour de Ski.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Fra før har Marit Bjørgen og Petter Northug meldt forfall til Tour de Ski. Nå melder også to av svenskenes beste kort at de trekker seg fra Tour de Ski, kort tid før konkurransen begynner.

Les også

Northug går ikke Tour de Ski: – Ser framover mot VM

De to er Calle Halfvarsson og Anna Haag. Begge to er svekket etter å ha pådratt seg en forkjølelse i desember.

– VM er målet

Halfvarsson skriver i en pressemelding at han ble forkjølt under verdenscupen i Davos tidligere i desember.

– Jeg har ikke kunne forberede meg på en ordentlig måte før Touren. VM har hele tiden vært mitt største mål i vinter, og med tanke på gjentatte forkjølelser det siste året vil jeg ikke risikere noe. Jeg vil prioritere VM, sier han.

Han blir erstattet av Anton Lindblad.

Les også

- Tour de Ski uten Northug? Det blir jo som julaften uten nissen.

Også på damesiden blir Sverige svekket. Anna Haag våknet i dag tidlig med halstrøbbel, og blir erstattet av Evelina Settlin. Det var lenge usikkert at den svenske stjernen Charlotte Kalla skulle delta etter at hun ble rammet av hjerteflimmer tidlig i sesongen. Men i forrige uke kom bekreftelsen på at hun skal delta.

Slind meldte forfall

Kari Øyre Slind meldte i går forfall til Touren på grunn av dårlig form. Hun blir erstattet av Martine Ek Hagen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen var også med i planene, men trakk seg før offentliggjøringen av lagene på grunn av overtrening.

I tillegg til sykdomsforforfallene er tre russiske utøvere utestengt fra Tour de Ski. Aleksandr Legkov, Maksim Vylegzjanin og Jevgenij Belov stiller ikke til årets konkurranse på grunn av den store dopingsaken i Russland.

Ikke nevneverdig bekymret

NRKs sportssjef, Egil Sundvor, er ikke bekymret:

– Selv om flere store navn er ute, er det mange kjente og kjære profiler som stiller. Vi tror ikke frafallet påvirker interessen nevneverdig. Utestenging av russiske utøvere som er mistenkt for systematisk doping tror jeg ikke påvirker oppslutningen negativt. Tvert om, sier Sundvor til Aftenposten.

Han er derimot mer spent på fordelingen av rennene i år, da de to første vises på TV 2. Resten vises hos NRK.

– Jeg er mer spent på hvordan publikum tar imot tilbudet som åpner med to dager på TV 2 og resten på NRK. Hvordan dette slår ut totalt gjenstår å se, sier Sundvor.

Les også

To av Russlands største langrennsstjerner utestenges

Les mer om

  1. Davos
  2. Tour de Ski
  3. Ski
  4. Petter Northug
  5. Marit Bjørgen
  6. Charlotte Kalla